Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL NOU CORRO DELS BOUS A GATA (antic camp de futbol) QUASI PREPARAT (Àlbum. Exclusiva, fotos aèries Javier Gilabert -Droneamos)

EL NOU CORRO DELS BOUS A GATA (antic camp de futbol) QUASI PREPARAT (Àlbum. Exclusiva, fotos aèries Javier Gilabert -Droneamos)

(PER A PEGAR-LI UNA ULLADA, ACÍ TENIU L’ÀLBUM, PUNXEU)

El corro dels bous té nova ubicació a Gata. El dia 29 de juliol de 2017 serà una data important en la cronologia dels llocs on s’han fet les actuacions taurines de les festes, ja siguen patronals o específiques com a Sant Miquel a la plaça de l’Església, Sant Antoni al Raval o Sant Joan a la Font del Riu.

L’antic camp de futbol de Les Sorts és el lloc escollit. La comissió de festes 2017 i l’Ajuntament han dissenyat el nou recinte taurí que té forma rectangular i és visible des de tots els cadafals. Des del dimarts 11 les quadrilles d’amics s’han afanyat a portar els cadafalso "palcos", com anomenem a Gata, ubicant a cada lloc els poc més de 60. La novetat i el lloc han fet que no haja que tallar cap carrer, cap avinguda, tot s’ha fet dins del recinte. Ara, a dos setmanes de començar les actuacions taurines, està ja quasi tot preparat, a l’espera d’ajustar cadafals, mesures, grada del públic, entrades, i supervisar-ho tot per l’autoritat competent. El canvi és ja una realitat.

El canvi ens recorda que cal desempolvar la història, els llocs on s’han fet bous, els corros del poble de Gata. En dos o tres parts tractaré aquest cap de setmana de resumir els espais que han vist passar el bou pels carrers i places fins arribar al nou recinte de 2017. Serà en breu, entre hui i demà.

La imagen puede contener: exterior

La imagen puede contener: cielo, montaña, nubes, exterior y naturaleza
La imagen puede contener: cielo, árbol y exterior

 

FONT: Fotos aèries de l’àlbum Javier Gilabert Artigues (DRONEAMOS). Fotos de terra: Miguel Vives.

0 comentarios