Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA TÉ UNA NOVA CENTENÀRIA: Teresa Signes Diego va complir ahir 100 anys ( I )

GATA TÉ UNA NOVA CENTENÀRIA: Teresa Signes Diego va complir ahir 100 anys ( I )

( PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ )

Teresa té dos filles, cinc néts i set besnéts

Va nèixer el dia 7 de setembre de 1912 i es casà als 20 anys, emigrant de seguida a l’Alger

Amb una memòria prodigiosa és història viva de Gata

Teresa Signes Diego, filla de Miguel i María, va nèixer a Gata el dia 7 de setembre de 1912. Es convertix així en la segona centenària en vida al poble, després de la Tia Francisca, que té ja 102 anys i mig. Teresa es va casar als 20 anys amb Juan Bautista Mulet Fluixà, al que ella l’anomena molt carinyosament "el meu Batiste". De seguida van partir a l’Alger on van nèixer les dues fulles María i Juanita.

Molt prompte van tornar a Gata i el seu home va tindre que marxar a la guerra. Passada la guerra civil va tornar llicenciat després d’un llarg període al Ebre i a Madrid, en un dia clau, el mateix que entrava restaurada la imatge del Santíssim Crist del Calvari, el 4 d’agost de 1939. A la següent entrada coneixerem contat per ella mateixa, la història d’aquesta dona centenària al respecte d’eixe dia.

El seu arbre genealògic es completa amb cinc néts, tres xiques i dos xics. La tia Teresa té també set besnéts, quatre xicones i tres xicons.

Ahir, com a CRONISTA DE GATA, vaig tindre l’oportunitat -gràcies a les autoritats municipals- d’assistir al lliurament d’un ram de flors per part de l’alcaldessa a la centenària Teresa, al carrer Signes, a casa d’una de les seues filles. Junt amb l’alcaldessa que va xarrar un moment amb ella estava el regidor de Cultura, Joan Pedrós. Tots dos li van lliurar a la "huela", com li diuen amb molta simpatia els seus i els veïns, una placa commemorativa dels seus cent anys. Un pastel també marcava el 100 con a detall.

Llevat de la vista que ha perdut, la salut de Teresa és bona i té, això sí, una memòria prodigiosa. Estava nerviosa perquè sabia que ahir era un dia molt gran per a ella. Inclús l’altra centenària, la Tia Francisca, la va felicitar i li va enviar un obsequi. Gata ja té dos veïnes, Francisca i Teresa.

Vaig poder ser testimoni del seu relat oral del dia 4 d’agost de 1939 i d’altres "aventures" que la vida els va deparar a ella i al seu marit Baptista.

Després de rebre a l’alcaldessa i al regidor es van fer la fotografia de família i van assistir tots junt amb Teresa a l’església parroquial, a la missa vespertina. Ella es trobava molt contenta de poder anar a l’església Sant Miquel Arcàngel on va ser batejada.

A la composició podeu observar: foto gran, la centenària amb les autoritats i la família. Foto esquerra menuda, obsequiant-la amb un ram de flors l'alcaldessa. Foto dreta menuda, les dos filles amb teresa.

0 comentarios