Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A JULIOL, UN XORRO D'ACTES FESTIUS, MUSICALS I SOCIALS ENS PORTARAN A LES FESTES PATRONALS DE GATA (28/7 a 6/8)

A JULIOL, UN XORRO D'ACTES FESTIUS, MUSICALS I SOCIALS ENS PORTARAN A LES FESTES PATRONALS DE GATA (28/7 a 6/8)

Els motors ja estan arrancats, les activitats en marxa. Des de hui dissabte 2 de juliol fins el dia del Crist, 6 d’agost, les activitats i els actes festius, musicals i socials aniran tocant-se dia a dia al nostre poble.

Hui dia 2 i dissabte que ve dia 9 la comissió de festes 2022 programa un "tardeo" a l’antic camp de futbol. Ja fa oloreta a festes. La mateixa comissió ja va donant tasts de les festes. Ahir donava a conéixer per mig del seu facebook les actuacions taurines, que torne després dels dos anys de pandèmia. Catorze actuacions entre el dia 30 de juliol i el 4 d’agost.

Pel que fa a activitats, encara hui i demà la gent major està celebrant la seua setmana: hui toca teatre. El grup "Siete Comediantes" posarà en escena l’obra "Ventolera" dins la campanya de Música i teatre de la Diputació Provincial d’Alacant i demà diumenge a les 11:30 hores serà la missa a l’església parroquial i a les 14 hores tindrà lloc el Dinar de Germanor al Canor. Hi haurà servei d’autobús. Aquest acte serà la cloenda de la setmana dels majors, de la gent gran gatera.

També hui tenim actuacions musicals que tornaran a repetir-se dissabte que ve. Hui, a les 20 hores, dins de la campanya XIX de concerts d’intercanvis, a l’església parroquial de Gata actuaran el Cor de la Rectoria i el Cor juvenil de l’Associació Musical CODA. Dissabte que ve serà moments per a les bandes. Com ja és tradicional setmanes abans de les festes la Unió Musical de Gata celebrarà el Dia del Soci 2022 i ho farà acompanyada d’una altra banda de la comarca invitada, la Societat Lírica i Musical de Benissa. Serà a les 20 hores al carrer La Pau.

En l’aspecte social, lúdic i parroquial, demà dia 3 serà el fi de curs dels integrants del Moviment Junior diocesà de Gata. La parròquia començarà diumenge pròxim les misses a l’ermita en temporada d’estiu. Serà el 10 de juliol a les 20 hores i del 20 al 28 de juliol serà la novena al patró en l’ermita.

Finalment, estem pendents de les notícies que van apareixent de les festes patronals. El 28 de juliol serà la baixada del Crist de l’ermita a l’església. El 29 serà el festival de presentació de les quintades que enguany es doblen pel que fa als majors. 20-21 uns i 22 l’altra. El 30 serà la inauguració oficial del corro de bous. El diumenge 31 estarà reservat per a les carrosses. L’1 d’agost per a la Nit de paelles i el 2 per a disfresses a la plaça, el Dia del Xiquet i la camionà. El dia 3, sense bous, serà el torn de el Dia de les Quintades. El dia 4 hi haurà correfoc. Com ja és tradició, el 5 serà el Dia de la gent gran i l’ofrena. El dia gran del patró, el Santíssim Crist del Calvari, serà el 6 d’agost, dissabte.

Ja seguirem coneixent més actes...

Ah, i per anar fent goleta de bous i festes mireu el vídeo que ha penjat la comissió de festes 2022. PUNXEU ACÍ

FONTS: Fotos cartells Unió Musical de Gata (concert) i Comissió de festes 2022 (actuacions taurines).

0 comentarios