Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA INAUGURA LA MOSTRA D'ART TÈXTIL INTERNACIONAL ART AL VENT (XIX edició, carrer La Bassa)

GATA INAUGURA LA MOSTRA D'ART TÈXTIL INTERNACIONAL ART AL VENT (XIX edició, carrer La Bassa)

ART AL VENT 2022 (XIX edició) obri les seues portes al món

Gata ha inaugurat aquesta vesprada Art al Vent XIX i ha obert les portes a veïns i visitants per gaudir de les obres exposades i dels carrers del poble. Amb aquest edició, la regidoria de Cultura ha volgut recuperar la normalitat i buscar la consolidació com a l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important del país. La mostra, que es pot visitar fins al 4 de setembre, ocupa enguany els carrers la Bassa i el balcó de l’Ajuntament.

L’ambient festiu de l’acte inaugural l’han posat la Colla El Montgó i el grup de danses La Llata. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura,Àngels Soler; la directora de l’Institut Gil Albert, Pilar Tèbar; el director de la mostra, Josep Ginestar; membres de la corporació municipal, alcaldes i regidors de la Marina Alta i artistes expositors arribats d’arreu del món. La regidora de cultura, Ángels Soler ha recordat la gran importància per al municipi, "ja que porta el nom de Gata per tot el món". També ha mostrat la seua satisfacció "perquè artistes de punts molt allunyats al nostre poble interpreten una tradició molt nostra" al penjar al balcó els cobertors tradicionals.

Ginestar ha agrait a tots els artistes que han vingut fins a Gata a gaudir de l’acte i ha destacat, així mateix, que ART AL VENT "dona veu i presència a les dones en l’art" i recull diversitat de missatges reivindicatius. En aquesta edició són 56 obres de 17 països les que s’exposen al carrer La Bassa de Gata fins al 4 de setembre. Les obres han arribat de llocs com Espanya, Itàlia,Argentina, Xina, Rússia, França, Brasil, Mèxic, Regne Unit, USA, Xile, Japó, Haití, Egipte, Polònia, Marroc, Ucraïna. Entre elles, dues obres dels dos païssos en conflicte, Rússia i Ucraïna, fet que s’ha volgut destacar com a reivindicació d’un món en pau donant-los un espai destacat en el balcó de l’Ajuntament.

El recorregut per el circuit expositiu ha conclós a la plaça de l’Església amb l’actuació del grup de danses "La Llata". Art al Vent XIX oneja ja des de hui oficialment al carrer la Bassa de Gata, i fins al 4 desetembre, per gaudir de l’exposició i de tot un poble a qualsevol hora del dia, simplement fent una passejada pels seus carrers.

FONTS: Informació, Ajuntament. Fotos: Ajuntament i Cronista de Gata.

0 comentarios