Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDANT: A GATA FA 5 ANYS (9 AGOST 2017), PLUGES TORRENCIALS. QUINA DIFERÈNCIA!!

RECORDANT: A GATA FA 5 ANYS (9 AGOST 2017), PLUGES TORRENCIALS. QUINA DIFERÈNCIA!!

Hui 9 d’agost, dimarts, estem tenint hui de màxima 33 graus, una calor sofocant, sensació de calor de 38 a 40...però recordeu que passava entre els dies 9 i 10 de fa cinc anys aquest mateix dia. Es produïa el primer episodi de pluges torrencials a la Marina Alta. També a Gata de Gorgos es va patir eixa gran quantitat d’aigua, que va afectar i molt a llocs com el carrer Paet, que era literalment un riu, al pas soterrani de baix de les vies del tren cap a les Sorts, que es va inundar, al recinte del corro dels bous, que es van deixar els palcos per a Sant Miquel. Es van mesurarentre 61 i 117 litres. La intensitat era torrencial.

Es comunicava oficialment des de l’Ajuntament de Gata: *EPISODI PLUJA GATA DE GORGOS*. Gata de Gorgos acaba de registrar fa uns moments una *intensitat de pluja de 23’2 litres/m2 en tan sols 10 minuts*. Extrapolant esta quantitat a 1 hora seria equivalent a 139’2 litres/m2 (*INTENSITAT TORRENCIAL*). Si algun veí ha patit algun desperfecte i necessita un informe favorable pot sol·licitar-lo en l’ajuntament per reclamar els possibles danys davant la seva asseguradora."

La AEMET ho considerava un fenòmen anormal. Com canvia el temps a les torments d’estiu i por fa que arribe una DANA que ja va anunciant-se per ahí. Després de l’intens calor viscut al juliol i els dies que portem d’agost, puja el perill. esperem que les primeres gotes de l’estiu caiguen amb coneixement.

FONT: Foto-Composició d’arxiu.


0 comentarios