Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DISSABTE 21, RECITAL DE GUITARRA PER L'ARTISTA GATERA ROSARIO CASELLES (Casal de la Música, 19,30 hores)

HUI DISSABTE 21, RECITAL DE GUITARRA PER L'ARTISTA GATERA ROSARIO CASELLES (Casal de la Música, 19,30 hores)

El Casal de la Música de Gata de Gorgos acull hui dissabte 21, a les 19.30 hores, el recital de guitarra d’una gran artista gatera ROSARIO CASELLES CANET. Caselles interpretarà obres de Albéniz, Brouwer, Domeniconi, Merlín, Bogdanovic. Serà una gran ocasió per a tornar a conéixer l’evolució a la guitarra de l’artista que treballa a Catalunya. Preu: 2 €. 

Si repassem un poc la seua biografia, vegem que Rosario Caselles, comença els seus estudis musicals a Gata amb María Vicenta Ferrer i accedeix al Conservatori Professional “Tenor Cortis” de Dènia (Alacant), on realitza els estudis de grau professional amb Vicent Ballester.

L’any 2003 comença el grau superior de guitarra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on rep formació de guitarra amb la professora Laura Young i de música de cambra amb Xavier Coll, amb qui continua el seu perfeccionament. Ha assistit a classes magistrals i cursos d’interpretació amb Hopkinson Smith, Miguel Zanetti, Carles Trepat, Nacho Rodes, Franz Halas, etc.

L’any 2008 va ser premiada com a millor guitarrista de la Comunitat Valenciana en el concurs “José Tomás-Vila de Petrer”. Aquest mateix any va fer un recorregut de concerts per diferents ciutats de Sèrbia amb col·laboració amb la Casa Eslava de Barcelona. Ha format part del Duet Arbonés-Caselles, amb la soprano Marta Arbonés, últimament amb Marcos Lopetegi o Rosario Luna i també ha fet recitals amb artistes catalans i en solitari.

A Gata, el seu poble, també ha actuat com a actuacions destacades juntament amb Marta Arbonés en novembre de 2012 a l’església parroquial i amb la banda de Gata en el concert de revetla de 2016.

A la fotografia, Rosario en una de les seues actuacions (extreta del facebook).

0 comentarios