Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS: HI HA ALTRES GATES: GATA (CÁCERES) I CABO DE GATA (Almería) (Article publicat al blog el 17-4-2010)

ARTICLES DESTACATS: HI HA ALTRES GATES: GATA (CÁCERES) I CABO DE GATA (Almería) (Article publicat al blog el 17-4-2010)

Seguint amb la sèrie que recopila i recorda aquells articles i reportatges que crec van ser importants a primeries del blog, trobem aquesta documentació que fa referència al topònim GATA i els llocs que el trobem a Espanya.

Ací teniu tot l’article:  

"La capçalera d´aquest blog diu "CRONISTA DE GATA -ALACANT-". Explicaré breument perquè he posat Alacant. Hi ha una altra GATA i per això les distingim. Aquella està a la regió d'Extremadura, província de Cáceres, a la Serra de Gata. Aquesta nostra d´Alacant es diu "de Gorgos", per passar el barranc que li anomenem riu Gorgos. Hi ha finalment, un Cabo de Gata a la província d'Almeria (Andalucía).

GATA (CÁCERES): L´ajuntament de la Villa de GATA disposa d´una pàgina web molt bonica. Dalt teniu un detall del poble. Pose l´enllaç per si voleu fer-li una ullada ja que és la nostra homònima espanyola (http://villadegata.org) i algun dia es podrïen arribar a agermanar els dos pobles. Sabem que va estar de turisme per ací l´alcalde d´aquella Gata ja fa uns anys però allò no va cuallar. A banda de Gata a la mateixa comarca està el poble de VILLASBUENAS DE GATA i el de ROBLEDILLO DE GATA. Parlant de la Gata extremenya dir que els seus habitants es diuen "gateños". Té una superfície de 94,18 kilòmetres quadrats i vora 2.000 habitants. La villa de Gata està ubicada al NO. de la província de Cáceres, en plena Sierra de Gata. La villa de Gata (Cáceres) té un patrimoni arquitectònic impressionant. Finalment dir que la Mancomunitat de Municipis de la Sierra de Gata també disposa d´una pàgina web interesant: http://www.sierradegata.es

CABO DE GATA: A més del conegut CABO DE GATA, des de 1987 està el PARQUE NATURAL DEL CABO DE GATA-NÍJAR, un parc marítim-terrestre primer d´aquestes característiques a Andalucia. El FARO DE CABO DE GATA data de 1863. El Cabo de Gata és una barriada que pertany al municipi d´Almeria. Es troba en l´extrem oriental del mateix a 28 kilòmetres de la ciutat. Té una població de 1.375 habitants, ampliant-se notablement a l´estiu. La barriada de SAN MIGUEL DE CABO DE GATA es troba immersa en el Parc Natural de Cabo de Gata-Níjar. Es troba sols a dos kilòmetres de les Salines de Cabo de Gata i a 7 kilòmetres del Faro de Cabo de Gata."

FONTS: Wikipedia (http://es.wikipedia.org). Pàgina web ajuntament de Villa de Gata (Cáceres). FOTOGRAFIA: Ajuntament Villa de Gata.

0 comentarios