Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS...al pas del temps: BERENARET DE PASQUA (Publicat 11-4-2010)

ARTICLES DESTACATS...al pas del temps: BERENARET DE PASQUA (Publicat 11-4-2010)

Esperant per a posar-vos les imatges de l'àlbum de la pedregada de hui dilluns 27 de maig, seguisc completant els articles de la jornada.

Sabeu que la nova sèrie de ARTICLES DESTACATS...al pas del temps intentarà recordar els que més van sonar, es van comentar pel poble. Hui toca recordar la festa del Berenaret de Pasqua del dia 11 d'abril de 2010. La festa que cada any s’organitza el segon diumenge de Pasqua tenia el seu racó informatiu aquell 11 d’abril, segon dia del blog. Ara recordem amb el text i les fotografies de la composició -les mateixes que vag publicar- aquell "festot" a la Plaça  Nova, per l’abril de fa tres anys.

"El Casal de Gata Jaume I de ACPV, les penyes de futbol Barcelonista i Valencianista i la Colla de Xirimiters de Gata han organitzat una gran festa popular per commemorar el segon diumenge de Pasqua. A la tercera va la vençuda i tant. Un dia preciós per tal de ser gaudit per les 550 persones que hi participen al tradicional "berenaret de Pasqua", el típic i tradicional menjaret d´aquest temps. Posteriorment actuarà Pep Gimeno ’el Botifarra’ i el grup «Pas de Quatre», que formaran el plat fort musical de la jornada. La festa s´iniciava a les 11 hores amb un passacarrer amb els xirimiters i tabaleters que recorren el poble acompanyats de les exhibicions de la «Muixeranga». Cap a les 13 hores seguirà la festa a la Plaça Nova amb el menjar preparat pel grup de joves cuiners que demostraran els seus habilitats amb els calders i el foc. Després de les postres començarà l´actuació de Pep Gimeno ’el Botifarra’, que repetirà després de l´èxit de l´any passat que, malgrat la pluja torrencial i fer-se al pavelló semicobert del Grup Escolar, es concentraren ja unes 300 persones. Aquest any es supera eixa xifra. A la festa el músic de Xàtiva presentarà el nou disc «Te’n cantaré més de mil». El grup de música popular «Pas que Quatre», de la Marina Baixa, actuarà per a fer ballar a tots.""A la fotografia presa aquest matí a les 10.30, els organitzadors i cuiners preparaven l´esmorzaret abans de preparar el berenar. Els acompanyen el regidor de festes i l´alcaldessa." "Ací us pose tres fotografies en altres tres entrades que resumixen el què va ser la festa a la zona d´esplai del centre del poble i que hi ha que reivindicar més vegades, la Plaça Nova. La festa del berenaret del segon diumenge de Pasqua. Els protagonistes van gaudir de la festa, gastronòmica, popular i musicalment."

Us pose dos imatges d'aquell dia, publicades al blog.

PUBLICAT AL BLOG L’11-4-2010.

0 comentarios