Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ART AL VENT VIII: EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'ART TÈXTIL (per Josep Ginestar)

ART AL VENT VIII: EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'ART TÈXTIL (per Josep Ginestar)

El Gabinet de premsa de l’Ajuntament de Gata ha donat a conéixer aquest matí la nota feta pel director artístic de la mostra "Art al vent", el professor de l’Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives" JOSEP GINESTAR.

S’ha passat en castellà, donada la diversitat d’artistes de païssos de tot arreu del món. Us la tradueisc en valencià:

"El passat 12 d’agost tingué lloc la inauguració de la vuitena mostra d’ART AL VENT, els carrers la Bassa, Duquessa d’Almodòvar i Plaça de l’Esglèsia són el peculiar marc que acull les obres de l’exposició internacional d’art tèxtil. L’espectador va a tindre una agradable sensació al veure la multitud d’obres, de "cobertors" penjant dels balcons del tradicional i ben conservat casc històrico de Gata, la sensació que emana la mostra es com si anara a passar d’un moment a altre una processó. Açò és el que busquen els organitzadors de l’event, l´Escola de Plàstica Experimental A. Vives, fer una relectura del "cobertors" que es penjen dels balcons al pas d’una processó, aquests "cobertors" tradicionalment han estat el·laborades amb teles adamascades, algunes procedents de telars del XVIII, o de ganxet blanc per Semana Santa. 

Gata ha sabut mantenir viva aquesta tradició, com en cap lloc de la comarca, per això l’escola experimental reflexionà sobre la necessitat d’aportar una visió renovada a l'antigua tradició, d'aquesta forma el municipi es consolida com l'epicentre del treball tèxtil penjant dels balcons. Sorpren al públic' la gran varietat de discursos estètics, així com l'ús dels materials, teles, cordells, espills, llavors de jacarandes, fregalls, etc.

Aquesta convocatòria aglutina el treball de 118 artistes vinguts de 24 païssos diferents, el que converteix aquesta mostra en la més internacional celebrada en la Comunitat Valenciana durant l'any. Els païssos representats són els següents: Alemanya, Argentina, Gran Bretanya, Àustria, Bèlgica, Brasil, Cuba, Egipte, Espanya, França, Haití, Itàlia, Xapó, Marroc, Mèxic, Noruega, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Eslovénia, Somàlia, Suècia, U.S.A. i Veneçuela. La mostra compta amb l'edició d'un catàleg i cartells finançats per la Diputació d'Alacant així com l'ajuda de diferents empreses i comerços de la localitat.

La inauguració comptà amb la presència del diputat de Cultura Juan Bautista Roselló, el cònsul de Suècia, una parlamentària del parlament alemany, així com representants de diferents ajuntaments de la zona, l'alcaldessa de la localitat Ana María Soler, el regidor de cultura Juan Pedrós, diferents autors i un molt nodrit públic. Amenitzà l'acte el grup de danses de Gata. L'exposició romandrà oberta fins el 4 de setembre i els catàlegs es poden conseguir a l'oficina de turisme de Gata".

(A la fotografia de premsa de l’Ajuntament, un moment de la inauguració de divendres, a la Plaça d’Espanya. El Grup de Dansaires de Gata ballava. Una imatge molt bonica, en la qual a la dreta podeu veure obres de tonalitat roja al principi del carrer La Bassa).

Text: JOSEP GINESTAR. Foto: Gabinet de premsa de l’Ajuntament de Gata.

0 comentarios