Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (GATA EN EL RECORD) (1.803): de quan els carrers s’embellien...

FOTOGRAFIES ANTIGUES (GATA EN EL RECORD) (1.803): de quan els carrers s’embellien...

...i els pobles guanyaven premis. En 1973 Gata va guanyar un accésit nacional

Reprenc la série de fotografies antigues, ja per molts mesos oblidada, a la recerca de Gata en el record. Estic a la foto 1.803. Trobem la imatge al llibret "Els Musiquers" de Vicente González Monfort, al que agraïsc la deferència de poder-la publicar. Es veu el carrer Lluna, que sempre era un dels carrers que més es prestava per a embellir-lo, junt als carrers La Bassa, Doctor Gómez Ferrer, Teulada i altres importants del poble.

Mireu el trassegar de persones, les macetes que penjaven de les reixes, dels balcons. Estava adornat per alguna de les ocasions en que Gata va concursar?. No s’havien empolat encara els carrers, això ens diu alguna cosa.

Al respecte...Sabieu que en 1973 Gata va obtindre un accésit del Premi Nacional de Turisme d’Embelliment de Pobles?. La notícia la trobem a la hemeroteca del diari La Vanguardia. És de fa 44 anys. Es va publicar el dia 18 de desembre de 1973 acabant-se l’any. Titulava: "Premios Nacionales de Embellecimiento de Poblaciones". Estava en concurs el "Premio Nacional de Turismo de Embellecimiento y Mejora de los Pueblos Españoles". Si recordeu alguns i en les fotografies de l’època, com bé potser aquesta que hui porte al blog, es pot rememorar aquelles "mampreses", els carrers apareixien plens de macetes i plantes. Al final, el poble de Gata de Gorgos junt al de Boltaña (Huesca) van obtindre l’accésit al premi, que va ser conjunt per a Galdácano i el concejo de Espinal. 

A Gata li van atorgar un premi de 100.000 pesetes. Van ser jurats: el director general d’Ordenació del Turisme, don Francisco Javier Carvajal, a més de representants dels Ministeris de Vivenda, Governació, Secretaria General del Moviment i Obres Públiques.

FONTS: Hemeroteca "La Vanguardia" 18-12-1973 / Foto extreta del llibret "Els Musiquers" de Vicente González Monfort.

0 comentarios