Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES2023GATA: CRÒNICA DEL 1erDIA: BAIXADA DEL CRIST I PREGÓ PER PAQUI I JAUME (PAYASOSPITAL)

FESTES2023GATA: CRÒNICA DEL 1erDIA: BAIXADA DEL CRIST I PREGÓ PER PAQUI I JAUME (PAYASOSPITAL)

(AL FACEBOOK PODEU VEURE ELS VÍDEOS DE LA JORNADA FESTERA:

VIDEO 1 (EIXIDA DE L’ERMITA, CRIST), VÍDEO 2 (VOLTEIG DE LA IMATGE DEL PATRÓ, PLAÇA ESGLÉSIA), VÍDEO 3 (PREGÓ DE FESTES), VÍDEO 4 (FOCS ARTIFICIALS).

Els actes del primer dia de festes 2023 de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari començaven ahir dijous per la vesprada, com no, a l’ermita del patró. Últim dia de novena. Moltíssima gent i oficiant la missa i predicació el rector de la parròquia Don Celestino Aló. Després de la missa, rebien els pin del Crist del Calvari quintets i quintetes infantils, quintos i quintes majors i comissió 2023. Cantava el cor de Amics del Tercer Món. El cant dels goigs al Crist tancava aquesta primera part de la vesprada-nit.

Començava la romeria de baixada des de l’ermita a l’església, amb la imatge del Santíssim Crist. El sofocant dia donava pas a un aire suportable. Els portadors salvant els difícils i arriscats penyots que anaven apareixent del camí del calvari. Recuperaven el pas al bonic so de la banda Unió Musical de Gata. La imatge del patró travessava la via, esperant inclús el pas del tren, i la Nacional 332. Era la seua entrada pels carrers de Gata: Lepanto, Teulada i Bisbe Cervera. Sortejant els engalanaments fins arribar a la plaça de l’església.

Un fort aplaudiment i 21 salves donaven pas al tercer entreacte de la nit. Al vol les campanes, l’emotiva benvinguda del rector de la parròquia, el tradicional volteig de la imatge pels portadors braços en alt, els goigs tocats per la banda i l’entrada a l’església.

PREGÓ DE DOS GRAN ARTISTES: PAQUI I JAUME

Amb la introducció i presentació dels dos pregoners de les festes començava la quarta part del primer dia de festes. La regidora de festes Yolanda Leyda i l’alcalde de Gata, Josep Francesc Signes, glosaven des d’un balcó de la plaça de l’església, la figura dels dos artistes de Taranna Teatre i Payasospital, Paqui Noguera i Jaume Costa. Pregó diferent, divertit, de dos gran artistes. Rialles, cançonetes, disfresses, desgranant tradicions, costums populars, jocs, però sobre tot contagiant a la gent, tot i més per anunciar les festes que encaren hui el segon dia.

Acabat el pregó es va disparar un bombardeig aeri de focs artificials mentre sonava la cançó viral de presentació de les festes que ja s’ha fet viral, posant fi a la primera jornada festera de Gata. Dijous, 27 de juliol de 2023.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista de Gata.

0 comentarios