Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU QUE JA ES CONEIXEN LES FESTES I PONTS LABORALS PER A 2015?

La novetat és que el 7 de decembre serà festiu

Ho sabieu?. La premsa ho publica hui. L’acord per a confeccionar el calendari laboral per a 2015 s’ha fet entre la generalitat, els sindicats majoritaris CC.OO. i UGT i la patronal Cierval. Hi haurà en total dotze dies que seran festius. A més, estaran les dues festes locals, que fixa l’Ajuntament de cada poble, i que a Gata sempre són 6 d’agost que al 2015 serà dijous, i 29 de setembre, que l’any que ve serà dimarts.

Però, sabeu quina és la gran novetat: que el 7 de decembre serà festiu, ja que cau en dilluns i com dimarts 8 és la Puríssima, serà pont festiu. Així, hi haurà tres ponts de quatre dies de festa.

El primer, Setmana Santa, des del 3 de abril, Divendres Sant, fins el 6, Dilluns de Pasqua. El segon pont serà a octubre, des del 9 d’octubre, Festa de la Comunitat, divendres, fins 12 d’octubre, Dia del Pilar, dilluns. El tercer el de la Constitució i Puríssima.

//

La resta de festius seran els ja coneguts: 1 de gener, Any Nou, 6 de gener, Reis Mags; 19 de març, Sant Josep; 1 de maig, festa del Treball; 15 d’agost, l’Assumpció, i 25 de decembre, Nadal. El dia de Tots Sants de 2015 és diumenge i per això aquest passa a disfrutar-se el 7 de decembre, que ja he comentat.

Però...també es troben moltes curiositats al calendari laboral de 2015. Per exemple: es treballarà tots els dimecres de l’any i el dia de la setmana amb més festius serà el divendres, n’hi ha quatre: 3 de abril (Divendres Sant), 1 de maig (Dia del Treball), 9 d’octubre (Dia de la Comunitat Valenciana) i 25 de decembre (Nadal). Però no es queda ahí la cosa, el segon dia amb més festius serà el dilluns, n’hi ha tres: 6 d’abril (Dilluns de Pasqua), 12 d’octubre (Dia del Pilar) i 7 de decembre, que ja he dit serà festiu, substituint l’1 de novembre, Tots Sants -diumenge-).

FONT: diari LAS PROVINCIAS, 11-7-2014. Extracte.

 

0 comentarios