Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDEU: HUI ÉS "TEMPS DE PANSA" (documental de Riurau amb panses, a les 20 hores)

RECORDEU: HUI ÉS "TEMPS DE PANSA" (documental de Riurau amb panses, a les 20 hores)

Encara que el temps no acompanya i la pansa es fa a l'agost i el setembre, hui recordarem especialment eixos moments del costum agrícola ancestral, que ve dels àrabs i encara perviu per a no oblidar-se, escaldar i fer pansa. 

El documental "Temps de Pansa. La memòria del riurau" es projectarà aquesta vesprada-nit 6 de febrer a les 20h a l'Edifici Polivalent de Gata. El reclam del cartell que teniu dalt: "Vols saber que és un riurau?. Com es fan les panses de moscatell?.". Els organitzadors de "Riurau amb panses" han anunciat ja hui pel seu facebook: "Huí divendres anirem a Gata de Gorgos, poble panser de la Marina Alta. Vos esperem per a xarrar un ratet de pansa i riuraus, una de les esències de la comarca veina durant els segles XIX i XX. Vos esperem!". Dimecres completaven: on junt al Cronista de Gata i l'Ajuntament de Gata de Gorgos presentarem el nostre documental, allí on encara la familia Paleres fa pansa escaldada".

Vos convide en nom meu, perquè jo estic convidat a la taula de presentació; en nom de l'Ajuntament i en nom dels organitzadors "Riurau amb panses". Ens vegem.

FONT: Cartell anunciador de l'event cultural.


0 comentarios