Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

Hª LOCAL: 47 CAPELLETES A GATA. 9ª. SANT JOSEP (carrer Nou)

Hª LOCAL: 47 CAPELLETES A GATA. 9ª. SANT JOSEP (carrer Nou)

Un altre retaule ceràmic hi ha al carrer Nou a més del dedicat a Sant Antoni. És el de Sant Josep. Es troba a l’altura del número 20 del carrer i té les rajoletes incrustades directament a la paret. També pertany al segle XX i té a la part inferior dreta una signatura de l’autor del retaule, que es presenta amb dotze rajoletes. La imatge mostra al pare de Jesús i al Nen junts. El Nen Jesús està dalt d’una taula de fuster i el sant sosté un pal amb un lliri, donat que el lliri representa la castedat, com ho era Josep "el casto José".

En resum, ja publicades al blog i podeu anar punxant sobre cada una: 1ª.- Sant Antoni (Placeta) (23-1). 2ª.- Sant Antoni (inici carrer Teulada) (24-1). 3ª.- Sant Antoni (prop de l’Era de Boronat) (25-1). 4ª.- Sant Joan Baptista xiquet (carrer Hostal) (26-1). 5ª.- Sant Isidre llaurador (carrer Teulada) (27-1). 6ª.- Santa Llúcia (carrer Teulada) (28-1). 7ª.- Nostra Senyora dels Desemparats (carrer Teulada) (29-1). 8ª.- Sant Antoni (carrer Nou) (30-1).

A la imatge, el retaule ceràmic de Sant Josep, al carrer Nou.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies al "sempre atent". Ho canvie al text. Salutacions.

sempre atent -

Estimat Miguel, l'iconografia de Sant Josep és amb un lliri, no amb flor d'ametler. El lliri representa la castedat: "el casto josé"