Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AL CARRER SIGNES DE GATA, BETLEM MONUMENTAL DE LA FAMÍLIA VIVES-COSTA. Herència d'Anita "Canyetes"

AL CARRER SIGNES DE GATA, BETLEM MONUMENTAL DE LA FAMÍLIA VIVES-COSTA. Herència d'Anita "Canyetes"

Des del dia de la Puríssima ja està beneït i es pot visitar el BETLEM MONUMENTAL del Carrer Signes a Gata, de la Família Vives-Costa. Any rere any té novetats, noves cases i més detalls. Un betlem que es remunta a 67 anys enrere, quan Anita Signes Ivars "Anita Canyetes", ma mare, muntava el seu betlemet al costat de la ximeneia. Algunes figures han perdurat en el temps i han arribat a la tercera generació.

A més de les cases tradicionals, les llumetes, llocs amb aigua -com fonts, un manantial i una part del riu-, enguany la cova del Portal de Betlem està dins de l’antiga ximeneia i continuen les quatre recreacions de llocs típics i tradicionals de Gata. Sobre el riu, s’alça el pont que simula ser el pont de la via del tren, el llarg viaducte que té Gata, peró encara sense posar-se mudat com està ara. L’antic pis del sòl de la Plaça Nova, semblant al dibuix de l’esplanada d’Alacant, també té la seua simulació. I un canvi a millor ha experimentat  l’ermita del patró el Santíssim Crist que enguany és més gran, i els visitants poden interactuar fent revoltar la campaneta amb un interruptor. A més, l’ermita està oberta i al fons es pot veure la imatge del patró el Crist. Finalment, a la segona part del betlem tenim la recreació de la Casa Roja, que estava abans a la plaça que li diuen eixe nom.

Si voleu vindre a veure’l, encara amb totes les mesures pertinents al temps del COVID19 clar està, perque no acaba d’anar-se’n i és preocupant, contacteu amb el que us escriu Miguel Vives (telèfon 686800271), amb la meua filla Vero Vives (telèfon 629472196) o també amb la meua dona Pepa o el meu fill Juan Miguel. Algú dels quatre us mostrarem amb molt de gust el betlem del carrer Signes i esperem que us agrade, un any més.

I per als que no podeu vindre a veure’l, cada dia us posaré al blog uns detalls de fotografies del betlem, de hui dissabte dia 18 de desembre de 2021 fins el 9 de gener de 2022.

Estem en temps de betlems i arbres de Nadal.

FONTS: Fotos del cartell i de facebook fetes expresament per a l’ocasió de José Luis Fornés Cervera i Sonia Soria Soler.

0 comentarios