Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL RIU DE GATA, TOT UN ESPECTACLE DE LA NATURA PER ALS GATERS. Nombrosos veïns no volen perdre's la gran riuada del Gorgos (hui, diumenge 27/3/2022)

EL RIU DE GATA, TOT UN ESPECTACLE DE LA NATURA PER ALS GATERS. Nombrosos veïns no volen perdre's la gran riuada del Gorgos (hui, diumenge 27/3/2022)

"Com va el riu!!. El riu baixa molt carregat. Heu vist el riu?. Ha arribat a la Cova dels Gats?. Veure el riu és tot una festa".

Totes aquestes expressions i més es resumixen en una tasca d’esbarjo. Hui els veïns gaters miren al riu. La gran tromba d’aigua que segueix baixant, el fort cabdal que porta des de Parcent i Xaló, on ahir descarregava amb força, ha fet despertar a més d’un la curiositat.

Nombrosos veïns ahir al tardet s’aplegaven als dos ponts urbans, el d’Alcolaes i el nou, per a veure passar la gran quantitat d’aigua. Tota aquesta nit, el soroll s’ha deixat sentir als dos costats del riu amb molta força. 

Ample a ample, amb molta crescuda des d’ahir vesprada, hui diumenge el riu Gorgos al seu pas per Gata és tot un espectacle de la natura. El centre municipal coordinador d’emergències van fer molt bé en tallar tots els accesos a peu al riu, el que prevenien es va complir.

Aigües avall, per Xàbia, han passat també la nit mirant l’evolució del cabdal del riu. Ara ha baixat al menys un metre i el perill ja no és tant.

He fet uns vídeos i fotografies per tot el recorregut, des del parc del Raval fins perdre’s pel pont de la via. Gaudiu de l’espectacle.     

Finalment, des de Protecció Civil donaven el següent avís:

PRECAUCIÓ AL ARRIMAR-SE AL RIU
El riu continua baixant amb un cabal molt important. Hui ja estem veient molta gent que s'arrima a les marges del riu a vore'l. Des de protecció civil demanem molta prudència i precaució. Hem de disfrutar d'estes magnífiques panoràmiques però sense posar-nos en perill.
 

0 comentarios