Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PLOU A CABASSOS, PLUJA FORTA A GATA (seguix l'alerta). Ja portem hui 45 mm.

PLOU A CABASSOS, PLUJA FORTA A GATA (seguix l'alerta). Ja portem hui 45 mm.

La Marina Alta està sotmesa a hores d’ara al fort temporal de Llevant. Fa mitja hora bufava el vent a més de 80 kilòmetres per hora i la pluja era constant. En tot el dia, les fortes pluges s’han anat alternant amb parades. Anem a les medicions. L’amic Vicent Signes Signes "Canya" ja havia mesurat a Gata, de 8 del matí de divendres a 8 del matí del diumenge, 57 mm. La primera jornada 30 i la segona 27.

Si observem l’estació de Meteoxàbia del C.E.I.P. Santíssim Crist, a les 17,24 hores teníem dades importants. De les 00,00 d’anit (dissabte a diumenge) fins ara han caigut 45 mm. i seguix plovent sense parar. Hi ha molta humitat, 96 per cent, i el vent ja ha amainat, situant-se en 11 kilòmetres per hora. Segons el mateix observatori, a Gata portem ja en els 18 dies del mes un total de 157,2 mm. acumulats.

Ens informaven que hi havia molta aigua al llit del riu, però era de l’escorrentia que baixava dels carrers i camins de la part nord de Gata. De moment, encara "no ha vingut el riu" com li diuem els gaters a baixar l’aigua.

SEGUINT EL TEMPORAL I LA PLUJA:

* 19,19: l’estació d’escola marca ja 57,8 mm. Al mes s’acumulen ja 170 mm.

FONTS: Meteoxàbia CEIP Santíssim Crist, Gata. / Vicent Signes "Canya".

0 comentarios