Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( V )

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( V )

1995:

A la fotografia, la Corporació Municipal eixida de les eleccions de 1995. D’esquerra a dreta: Gabriel Feliu (PP); Adolfo Signes (PP); Aurelio Signes (PP); Luis Olcina (PP); Jaume Costa (UPV-BN); Joan de Déu Fornés (UPV-BN); Jaume Boronat (UPV-BN); l’alcalde VICENT FONT LEYDA (PSOE); el secretari de la Corporació Vicente Hernández; María Jesús Salvá (PSOE); María Vicenta Pedro (PSOE); Paco Signes (PSOE); Salvador Mulet (PSOE) i el malograt Pepe Diego (+) (PSOE).  

Torna a guanyar el PSOE i té 6 regidors.

Dos alcaldes en la legislatura. VICENT FONT LEYDA (PSOE) torna a repetir. Una moció de censura l’aparta de l’alcaldia i entra GABRIEL FELIU PEDRO (PP).

No obté regidors Unió Valenciana.

Continue amb la sèrie de les eleccions democràtiques. En aquests capítols que venen no posaré ja els regidors d’aquelles corporacions, donat que ja estem en la recta final cap a les eleccions d’enguany, que com tots saben seran el 22 de maig. Totes les llistes les sabren dilluns dia 18, ja que es publicaran dilluns al BOP d’Alacant. FARÉ UN ESPECIAL EIXE DIA, Dilluns Sant.

Aquest cinqué capítol s’ocupa de les votacions de 1995 que van ser el dia 28 de maig d’eixe any. El cens que contava Gata, de una població de dret de 5.058 habitants, era de 3.979 persones, de les quals van votar 3.386 persones (85,1%). L’abstenció sigué de 593 persones (14,9%). Hi havia 5 taules electorals.

Hi hagué 3.369 vots vàlids. 3.335 d’ells a les candidatures presentades (98,99%), 34 en blanc (1,01%) i 17 nul·ls (0,50%).

Els vots emesos a les candidatures es van distribuir així:

Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), 1.339 vots (40,15%). Li corresponen 6 regidors. Partit Popular (PP), 1.080 vots (32,38%). Li corresponen 4 regidors. UPV-Bloc Nacionalista (UPV-BN) 748 vots (22,43%). Li corresponen 3 regidors. Unió Valenciana-Independents-Centristes (UV-CCV) 168 vots (5,04). No obté representació municipal a la Corporació.

Va resultar alcalde per ser la llista més votada, obteniny majoria relativa VICENT FONT LEYDA (PSOE), que repetia.

La legislatura 37 del segle XX, cinqué ajuntament democràtic va ser convulsa a Gata. De 1995-1999 hi hagué dos alcaldes. Primer com he dit Vicent Font Leyda (PSOE). Després el substituí per moció de censura Gabriel Feliu Pedro.

FONTS: Argos. Presidència de la Generalitat. Àrea d’Anàlisi, Estudis i Documentació i INE. 

 

1 comentario

LA CARA SEMPRE AL VENT -

ATENCIÓ A TOTS ELS QUE HEU LLEGIT EL COMENTARI:

MARÍA JESÚS SALVÀ VA SER REGIDORA DEL PSOE. AVUI ES REGIDORA DEL PP.

QUE M'EXPLIQUE ALGÚ AÇÒ COM ES MENJA. PER EXEMPLE, CÓM ES CONCEP QUE Ú DEL REIAL MADRID AL CAP D'UNS ANYS SIGUI DEL BARÇA, O A LA INVERSA???

SI TINGUEREM UN POQUET DE TRELLAT ELS QUE TENIM PENSAMENT D'ANAR A VOTAR EL 22 DE MAIG, ENS QUEDARIEM A CASA I NO ANARIEM.

ES LA MILLOR MANERA DE MANIFESTAR-NOS DAVANT LA FARÇA QUE CONTINUAMENT ESTAN DUEN A CAP ELS POLITICS, DES DEL GOVERN ESTATAL FINS ELS GOVERNS LOCALS.

CREC QUE LA MAJORIA DE NOSALTRES TENIM LA SUFICIENT EXPERIÈNCIA PER PODER SABER QUE NO FA FALTA ENS DONEN LLIÇONS SOBRE LES PRETENSIONS D'AQUESTES PERSONES.

NO ENS DEIXEM ENGANYAR. JA N'HI HA PROU.