Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.485, la del dia 11/5-:

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.485, la del dia 11/5-:

Reprenc la sèrie de fotografies i documents antics, com el present. A la pàgina del facebook "Riurau amb panses" va pujar aquesta acció de la C.A.S. (Cooperatives Agrícoles Sindicals) que com sabeu tenia la seu a Gata. Encara hui està l'edifici igual, partit en moltes empreses. La CAS agrupava a molts pobles, no sols de la Marina Alta, també de la Vall d'Albaida com aquest. Aquesta acció era de Santiago Lorente Calabuig, de Rugat.

Observeu com a l'acció li deien: "Título de aportación a capital retenido". Aquesta acció era propietat del pare de Ximo Lorente, un investigador de la Vall d'Albaida que va estudiar el món vinícola al sur del Xúquer, comenta "Riurau amb panses". El document és de la temporada 1965-1966 i està datat el 30 de novembre de 1966.

Presidia la CAS l'industrial, que després seria alcalde, Juan Bautista Pons Leyda. Era secretari, Juan Gayá Roselló, de Pedreguer. Era tresorer Vicente Peris Barber. Què es liquidava amb aquesta acció?, 2.167 kilograms de pansa, anava a una pesseta el kilogram, i, per tant, eren 2.167 pessetes.

FONT: Riurau amb panses. Document del pare de Ximo Lorente. Publicat al facebook.

0 comentarios