Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

APUNTS D'UN RIU: El Gorgos ( I de III )

APUNTS D'UN RIU: El Gorgos ( I de III )

Aquest article que publicaré en tres parts, de hui a diumenge, el vaig publicar divendres 1 de juliol de 1988 al diari COMARCA. Es bo que coneguem el nostre riu en tots els seus detalls.

APUNTS D’UN RIU: El Gorgos.

- Denominació: Petracos. Pla de Petracos a Castell de Castells. Xaló, a la Vall de Xaló, a Xaló i Llíber. Gorgos, al terme de Gata, fins la mar, per Xàbia.

- Característiques generals: té 55 kilòmetres de curs i 266 kilòmetres quadrats de conca.

- Naixement: naix al Pla de Petracos, de la unió de dos barrancs, a 240 metres d’altitud. Els dits barrancs són el Malafí -prop de Tollos, Fageca i Seta-, i el Castells -en Castell de Castells-, a la Serrella.

- Curs alt del riu: Petracos: confluència de Petracos, a la carretera de Murla a Castells i terme de Benigembla.

- Curs mitjà del riu: Gorgos mig -Xaló-; valls de Pop i Xaló. Pop, Benigembla -barrancs: Els Alts i Almadig-, Murla -barranc de Cotes-, Parcent, amb les muntanyes d’Orba i El Carrascal; Alcanalí -al costat esquerre, sobre una petita muntanya-, Xaló -a la Vall de Xaló: fortes avingudes a la tardor- i Llíber -entre les serres de Penya Roja i Muntanyeta-; després, per fi, al barranc del Cau...

(Demà: segona part de l’article).

A la fotografia, una riuada al pas pel Penyó a Gata. 

3 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Hola, gater i JJ:
Us conteste als dos al mateix temps. Gràcies per donar la idea. Tota la documentació que tinc al respecte de eleccions anteriors, corporacions que van resultar finalment elegides, vots, mitins anteriors inclús, la posaré a l'abast dels visitants del blog. Pense que és bona idea...de cara a les eleccions municipals 2011. Aniré planejament el treball. Gràcies.

JJ -

Es deveres, si posares la gent que es va presentar i tot això estaria molt bé, si no es massa feina
deuries animar-te!

Gater -

Un apartat molt interessant que podries portar també endavant, ara que s'apropen les eleccions municipals, crec que podrien ser publicacions periodiques del resultat de les eleccions municipals a Gata, des de les primeres eleccions democratiques municipals fisn les ultimesm amb el resultat en cadascuna d'elles dels vots que ha tingut cada partit, alcaldes que han resultat eledtes, candidats dels partits politics que s'han presentat, regidors que han format part dels distints equips de govern, fotogtrafies d'ells, etc., etc.
Posiblement siga molta feina, però cre que serie un apartat molt interesant que a mesura que ens acostem cap a les eleccions, la gent sentiria cada vegada més curiositat per visitar el blog.