Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU QUÈ...la Volta a Espanya 2015 passarà per Gata el dia 30 d’agost, diumenge per la vesprada?

SABIEU QUÈ...la Volta a Espanya 2015 passarà per Gata el dia 30 d’agost, diumenge per la vesprada?

Des de 1977, fa 38 anys, no passava per la travessa de la carretera general, a Gata

Gata de Gorgos està d’enhorabona, esportivament parlant i més en concret a nivell ciclista. La 70 VOLTA CICLISTA A ESPANYA 2015 que comença dissabte dia 22 d’agost en Puerto Banús (MÀlaga) i conclou el 13 de setembre a Madrid, amb 21 etapes, passarà per dins de Gata.

Vos explique: La 9ª etapa, que va de Torrevella a la Cumbre del Sol (Poble Nou de Benitatxell) compta amb GATA DE GORGOS dins del seu recorregut, malgrat a no eixir la denominació del poble en molts perfils oficials de la carrera.

Hem tirat mà del Butlletí Municipal d’Actualitat i Informació de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell "Al corrent" (edició especial de la Volta) per assabentar-nos i assegurar-nos del recorregut. Al punt 7 del recorregut que farà la Volta des de Calp, passant per Moraira, pujant al Puig de la Llorença, baixant al Poble Nou, anant a Teulada, ARRIBARÀ A GATA DE GORGOS, provinent de Teulada i per la N-332 a les 16,53 hores, en el millor dels horaris previstos (a 43 km./h.) o a les 17,03 hores (corrent a una mitja de 41 km./h) o a les 17,14 hores (en el cas que vagen a 39 km./h).

Per tant, el pas (ja confirmat per la Policia Local de Gata) serà el següent: travessaran tota l’Avinguda Marina Alta (travessa N-332), Plaça d’Espanya i carretera d'Ondara, seguiran un kilòmetre més fora del poble i pujaran cap a la carretera, al lloc que es diu "l’escalextric", per anar cap a Xàbia. Estaran tallats a eixes hores de pas de la caravana i dels ciclistes tots els accesos a la general.

Fent una mica d’història, la Volta Ciclista a Espanya no es prodiga passant per Gata. Al 5 de setembre de 2010 va passar prop (rotonda de l’encreuament Xàbia i carretera cap al Poble Nou) i per Pedreguer. Ja ho vaig reflectir aquell dia al blog:

http://cronistadegata.blogia.com/2010/090501-la-volta-ciclista-a-espanya...prop-de-gata-i-pas-per-xabia..php.

http://cronistadegata.blogia.com/2010/090502-la-volta-ciclista-a-espanya-prop-de-gata-i-ii-pas-per-pedreguer..php.

Recentment vaig trobar tota la informació del dia 1 de maig de 1977, quan si que va passar per dins de Gata. Gata de Gorgos era meta volant al kilòmetre 41. També teniu l’enllaç del dia que ho vaig publicar, fent història ciclista del poble:

http://cronistadegata.blogia.com/2015/072005-sabieu...-que-en-1977-el-primer-de-maig-la-cinquena-etapa-de-la-volta-ciclista-a.php.

FONTS: "Al corrent" (Butlletí Municipal d’Actualitat i Informació), Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell. Blog "Cronista de Gata". Logo Volta.

0 comentarios