Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.868-: EL DOMUND DE 1953 A GATA (amb la imatge de la Verge de Fàtima)

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.868-: EL DOMUND DE 1953 A GATA (amb la imatge de la Verge de Fàtima)

UNA FOTOGRAFIA DE LA MATEIXA SÉRIE MOLT PAREGUDA, PUBLICADA EN EL BLOG EN 2014, LA PODEU MIRAR: PUNXEU ACÍ.

Torna la série més estimada per la gent gatera, però que va esgotant les imatges, les fotografies. Des d’ací recorde a tots i totes que si teniu per casa, a algun caixó, calaig, o caixeta d’eixes de llanda que teníem abans per casa, fotografies d’abans i voleu que es publiquen sols teniu que posar-se en contacte amb mi.

Hui dissabte 17, vespra de la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND), rescatem una fotografia de 1953. Fa 67 anys també era el 18 d’octubre curiosament el Domund, que se li va dir el Domund de la Sang, en record als màrtirs missioners.

Centrant-nos amb la fotografia, observem la imatge de la Verge de Fàtima que està al costat de la fornícula de la imatge del sagrat Cor de Jesús. Davant es van posar tots els xiquets i xiquetes vestits de rectorets, mongetes, xinetes, missioners, les típiques i tradicionals vestimentes d’aquella època. Podem apreciar que encara estava la Creu de les Missions, que seria la dels anys 40.

Xiquets i xiquetes eixien pels carrers i places de Gata amb unes vidrioles i posaven a tots i totes els/les participants i col·laboradors una bandereta a la roba. 

Hem repassat les fotografies i la de 1.626, que publicava el 8 d’octubre de 2014, també tenia a la Verge de Fàtima al mateix lloc com a fons i a altres xiquets i xiquetes davant.

Si coneixeu algú de la foto o sabeu que estaveu a eixa imatge, també ens ho feu saber. Animeu-se i si voleu remetre’m alguna fotografia de la vostra participació en el DOMUND d’altres temps ja ho sabeu. Podrem compartir-ho amb els gaters i els que visiten el blog.

FONT: Foto Arxiu.    

0 comentarios