Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIJOUS I DIVENDRES SANT A GATA ( I ): FERVOR I TRADICIÓ: Missa del Sopar, Monument, Via Crucis,...

DIJOUS I DIVENDRES SANT A GATA ( I ): FERVOR I TRADICIÓ: Missa del Sopar, Monument, Via Crucis,...

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM RESUM DELS ACTES D’AHIR (Dijous Sant) I EL VIAA CRUCIS d’este matí (Divendres Sant). PUNXEU ACÍ.

Nombrosos fidels de Gata de Gorgos estan assistint en esta Setmana Santa als actes de la parròquia que marquen el Tríduo Pasqual, de Dijous a Dissabte Sant. Ahir, Dijous Sant, se celebraven les misses del Sant Sopar de Jesús amb el llavatori dels peus; per la Nit, es reservava el Santíssim al Monument, s’encetaven els Torns de vetla i es feia una Hora Santa. 

Hui, Divendres Sant, com ja és tradició unes dues-centes cinquanta persones han participat en el Via Crucis cap a l’ermita, que s’ha fet a primeres hores del matí. Des de l’església parroquial fins l’entrada al camí del Calvari s’ha resat el Sant Rosari, i després s’ha reflexionat davant de les catorze estacions del Via Crucis. Finalment, dins de l’ermitori s’ha passat a venerar la Pietat (Verge Dolorosa i el Crist Jacent).

Aquesta vesprada continuaran els actes del segon dia del Tríduum amb els Sants Oficis, a les 17 hores, i la processó del Sant Soterrament, a les 19.30 hores, amb les imatges o passos que processonen: La Dolorosa, el Natzaré, El Crist del Perdó i el Sant Sepulcre.

FONTS: Fotos V.V. / Cronista de Gata.

0 comentarios