Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA parla de...els dies festius de Gata i tots els pobles de la C.V.

Coneix també els festius locals dels pobles veïns a Gata: Jesús Pobre, Pedreguer, Xàbia, Teulada i Ondara

El diari LAS PROVINCIAS a la secció de "Cosas Prácticas" publica: "Festivos locales de 2013/Valencia, Alicante y Castellón". Es relacionen les dotze festes comunes a l’àmbit de la Comunitat Valenciana i les dues de cada poble. Ja vaig publicar en el seu dia les corresponent a Gata. Al diari posa: "GATA DE GORGOS: 8 de abril, lunes, San Vicente y 6 de agosto, martes, Festividad del Santísimo Cristo del Calvario". És una notícia interessant ja que estan tots els pobles de la Comunitat.

Dels pobles més pròxims a Gata, tenim que:

- A l’EATIM de Jesús Pobre seran el 8 d'abril, dilluns -també com a Gata-, i 20 de maig, dilluns, Pasqua de Pentecostés (el dia que popularment coneguem com "de la Fireta").

- A Pedreguer seran el dijous que ve, 17 de gener Sant Antoni, i el 15 de juliol, dilluns, Sant Bonaventura, patró del poble.

- A Xàbia seran el 3 de maig, divendres, pujada de Jesús Natzaré, festivitat de la Santa Creu i el 24 de juny, dilluns, Festa de Sant Joan, fogueres.

- A Teulada seran el 8 d'abril, dilluns, Sant Vicente Ferrer, patró de Teulada, i 15 de juliol, diluns, Verge dels Desemparats, patrona de Moraira.

- A Ondara seran el 8 de juliol, dilluns, festivitat de la Verge de la Soledat i 26 de juliol, divendres, festivitat de Santa Ana.

FONT: LAS PROVINCIAS 11-1-2013 / DOCV (Conselleria d’Economía, Industria, Turismo y Empleo).

 

  

 

 

0 comentarios