Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUESTA VESPRADA, DIVENDRES 3, PRESENTEN A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE "HISTORIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA"

AQUESTA VESPRADA, DIVENDRES 3, PRESENTEN A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE "HISTORIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA"

L’autor Toni Reig, el que suscriu Miguel Vives i l’historiador Ricard Llompart, a la taula de presentació

L’últim crim que conta el llibre (octubre 1932), el del guarda mort als Amples, és de Gata; els altres de tota la comarca

Aquesta vesprada, a les 20 hores, serà presentat a la biblioteca el llibre "HISTÒRIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA" escrit per Antoni Reig, I premi d’investigació i assaig Antoni Lluís Carrió, convocat per l’Institut d’Estudis de la Marina Alta. Actuarà de presentador el secretari de l’IECMA Joan Ivars; intervendran: l’autor Antoni Reig, el que vos escriu Miguel Vives i l’historiador Ricard Llompart.

PRESENTACIÓ LLIBRE 3-6-2016

A la presentació, es passaran diapositives amb els dibuixos i imatges fetes expresament per al llibre d’autors de la comarca. L’autor Reig contarà extractes de les històries de la comarca, fent incidència en l’últim capítol, el que parla del crim de Gata, de l’octubre de 1932, així com altres recopilats per ell, que també són de Gata. Jo, com a Cronista de Gata, comentaré els succesos de morts, robatoris i accions violentes ocorreguts al poble de 1906 a 1934.

De la mà d’Antoni Reig coneixereu els succesos que van ocórrer de finals del segle XIX fins a 1932 per tot arreu de la comarca, contats amb tot luxe de detalls, amb les dades extretes de jutgats, arxius, diaris de l’època. Tindreu gust de llegir el llibre.

Dalt, el cartell anunciador de l’event.

Més activitats a la biblioteca

La biblioteca de Gata continua la seua activitat diària amb més activitats. Recentment, les xiquetes i xiquets del Centre Lúdic Infantil Xiulet van realitzar una visita a la Biblioteca de Gata per conéixer les instal·lacions i els serveis que la biblioteca pot oferir-los. Per a l’ocasió des de la Biblioteca van organitzar una visita guiada on van poder veure la sala d’adults, els ordinadors, les sales d’estudi i el que més goig els ha fet, la Sala Infantil, amb molt de material especialment triat i destinat a ells.

Els menuts i menudes també van gaudir de dues magnífiques històries que els van contar, "De quin color són els besos?" i "De que fa gust la lluna?". Amb els contacontesvan descobrir el plaer d’escoltar històries i participar d’elles i així fomentar el gust per la lectura ja des de ben menuts. Seguidament van poder demostrar la seva faceta artística, pintant uns dibuixos relacionats amb les històries, i ho han fet d’allò més bé!.

Per finalitzar la visita a la Biblioteca van poder gaudir dels llibres, triar els que més els interessaven, mirar-los, fullejar-los, rebuscar entre les prestatgeries les històries que els atreien i contar-se’ls entre ells tal com si foren contacontes.

FONTS: Ajuntament de Gata, Biblioteca.

0 comentarios