Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) ESPECIAL DIA DE LA DONA -1.421, la d'ahir 8/3-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) ESPECIAL DIA DE LA DONA -1.421, la d'ahir 8/3-

UNA GATERA DELS SEGLES XIX-XX, MESTRA DESTACADA A AIELO DE MALFERIT (València)

Coincidint en que la fotografia tocava publicar-se ahir, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, aprofitant que l’amiga María Jesús Juan Colomer, bibliotecària d’Aielo de Malferit, l’ha incorporada -dins de la seua sèrie "Fotos antigues d’Aielo de Malferit", a la subsèrie: "Dones d’Aielo de Malferit, dones singulars!!", porte a la sèrie de Gata a una gatera del segle XIX, mestra destacada a aquell poble valencià i que, fins i tot, té dedicat un carrer des de 2005. Es tracta de MARÍA ARABÍ MOLINA (1872-1956).

Ací teniu la seua ressenya bibliogràfica -cedida per l’amiga María Jesús- i la seua fotografia corresponent al Fons fotogràfic de la Biblioteca "Degà Ortiz i Sanz" d’Aielo de Malferit.

Deixem que parle María Jesús:

"La mestra Maria Arabí Molina nascuda a Gata de Gorgos l’any 1872, i va exercir de mestra a Aielo de Malferit durant 48 anys, des de 1892 fins 1940. Es va casar el dia 1 de febrer de 1894 amb l’aieloner José Requena Ortiz i tingueren 4 fills.... Foren 48 anys dedicats a l’ensenyança de les xiquetes d’Aielo. Maria Arabí va morir el 13 de febrer de 1956, als 84 anys i està enterrada al cementeri d’Aielo. Al ple de l’Ajuntament del 28 d’octubre del 2004, se li va reconèixer la seua dedicació als alumnes d’este poble, dedicant-li un carrer situat molt prop del nou recinte escolar estrenat a l’any 2005, un edifici molt diferent a l’espai on va treballar a l’any 1892, quan començà la seua trajectòria docent al poble".

FONT: Text, María Jesús Juan Colomer. Fotografia: Fons fotogràfic, Biblioteca "Degà Ortiz i Sanz" d’Aielo de Malferit.

 

 

 

0 comentarios