Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AÇÒ TÉ SOLUCIÓ?: La Plaça Nova atrau poc ara a festes?. Què fem?

AÇÒ TÉ SOLUCIÓ?: La Plaça Nova atrau poc ara a festes?. Què fem?

Ho podeu veure a la fotografia. Anit quan era al voltant de la una de la matinada vaig captar aquesta fotografia. Cal fer-se aquesta reflexió sobre les actuacions musicals, l’ambient i el moviment festiu a la Plaça Nova: "Açò té solució?. La confrontació d’actes d’anit (concert de rock a la 1 i a l’esplanada del Grup Escolar; bous al Passeig d’Alacant a la 1.30) feia que l’orquestra estiguera més sola que la una a eixa hora, valga el joc de paraules.

I direm: "Té les barraques rodant". Bé, està clar que salvant l’ambient de les barraques que en fan i molt, l’altra gent no va a la plaça. No els atrau?. I la resposta és: Tindran la culpa la proliferació de tants casals, tantes penyes i quadrilles al carrer o al bar sopant, que s’allunyen cada any a festes més de la Plaça?.

I l’última reflexió: Què fem?. S’enrecordeu de "La Xàbega" i les seues actuacions espectaculars a la Plaça Nova, amb les mogudes, disfresses i sorteigs de cada nit i més enrerre, de les festes dels fadrins dels anys 50 com diuen i conten. I pel dia, aquells fadrins amb les carreres de cintes a les gymkanes humorístiques...Què fem?. Caldrà tornar a aquests actes per a que la Plaça sure de veres a festes?.

13 comentarios

Encuestas de Gata -

A gust de tots no pot ser ni sera mai.... l'unic que pense es que hi ha que potenciar i ajudar a totes aquells actes on arrastrem a més gent. Hui per hui son els bous, nit paelles, carroses... i fa 15 anys eren les barraques, la nit de rock, el correfoc... no té molt de sentit (es pot vorer a la foto del "Cronista") allargar el ball fins la 1:30h de la matinada per 14 barraques i 30 persones. Quant a l'avenida tenim més de 60 cadafals esperant. Al igual que estar fent a la mateixa vegada, ball, bous i rock.... es algo que no entrendre mai.

I si dius o comentes algo..... "pues apuntat a la comissio i arregla-ho tu", je je je... Bones festes a tots!!

aludida -

Jo també tinc cadafal, (no em cal anar les grades de l'ajuntament) i se el que costa de mantindre i de muntar.També puc imaginar-me el que val una actuació de bous( cost de muntar i llogar barreres,perquè la comissió o ajuntament en lloga, segur ,i la ramaderia )Costa menys que una nit de ball a la plaça???? doncs , pels matins tampoc no hi ha massa gent al corro.

un de les barrraques -

Es que els casals i els palcos no aporten brutesa i complicacions???Pregunta-ho algun veí que tinga un casal al costat de sa casa???

Un altra que recolza a -

Encuestas de gata té tota la raó del mon. Qui no ho vullga vore es que està ceg. El meu recolzament total a "encuestas de gata", perquè gràcies als que paguen per posar els cadafals, la comissió té un corro amb condicions. A més, és incongruent cóm fan pagar a aquestes persones si amb la seua ajuda es soluciona el problema del corro. Ho haurien de fer totalmetn gratis per a ells. En canvi, les barraques de la plaça, que ja no aporten res a la festa, acarregen més despeses, brutesa i complicacions que altra cosa.

recolzant a encuestas de gata -

A més caldria dir en favor dels cadafals que també colaboren amb la Comissió de Festes, ja que si aquestos no foren privats, l'Ajuntament o Comissió hi hauria de llogar barreres per tancar tota la part del passeig i si és al camp de futbol ja ni et conte tot el que és necessita! i això valdria molt diners que no es gasten i es poden gastar amb altres coses com són els balls buits de la plaça per a les barraques.
Així que a més dels 300 euros que costen li fan un favor a la Comissió.

Encuestas de Gata -

Aludida.... perdona que et recorde que la gent que te cadafal, també li costa eixos 200,00 € i molts més. I tampoc estic d'acord en tot lo relacionat amb cadafals, m'explique... l'any 97 estant en la comissió i havia sols 22 cadafals (montats a la placeta del vicari)... la comissio junt amb els festers d'aquell any vam proposar al ajuntament que comprara els cadafals i d'eixa manera es tratare igual que les barraques i tot el mon podria tindre al menys l'opcio de llogar-ne un tots els anys. Com bé sabras i pots comprovar, es van riure de nosaltres i a día de hui tenim un corro de bous amb més de 60 cadafals i amb una llista de gent que vol entrar.

Desgraciadament no hi ha carrer més gran per poder montar tant de cadafal, perque de lo contrari les vaques i els bous tindrien que portar un bidonet de gasoil per poder correr amunt i avall.

El futur?????? montar-ho al camp de futbol.

P.D: Si vols veure bous, també hi ha grades per al public que no te cadafal amb propietat, aixo no pasa a les barraques!!!

Aludida -

A encuestas de gata,si no tens barraca es per què no vols, barraques tots els anys ens sobrem(pagala i series un/a privilegat/ada com jo).Nosaltres no mirem a la gent tu et penses ,solament estem de festa alli com tu pugues estar sopant enmig del carrer o en un casal, sense pagar res a la comissio de festes,nosaltres amb eixos 200euros recolzem la festa.
Pel que dius pareix que si trobes bé els cadafals dels bous, no has pensat en la gent que no en té, no té dret també a poder veure els bous des de un cadafal.

Encuestas de Gata -

Preu Cadafal: 200,00 €uros, apart els propietaris tenen que pagar el transport (el 90% amb un camio pluma), 100,00 € mes. El que fa un total de 300,00€... aixó si no tens cap part del cadafal que necesite arreglar o pintar.

Preu Barraques: 200,00 €, et donen cadires, et donen tauleros, et donen llum, te la monten, te la desmonten i d'amunt et posen una orquesteta privada.

Com et quedes?????

Encuestas de Gata -

El tema ball i barraques hui per hui pareix una festa privada per a la gent de les 14 barraques!!! si vas caminant per alli et miren de dalt avall com si fores un estrany. Tal volta deuriem pensar en fer el ball a un altre lloc on no hi haguera ningú sopant, o de lo contrarí olvidarmos de pagar orquestetes de 3.000, 4.000 o 6.000 eurets i posar un radiocassete.

gater -

a voreu com hui a LA VIVA no cap ni una agulla a la plaça.

gater ballaor -

Cronista, has donat en el clau embotint-lo d'un cop fins el fons. I per educació has volgut ser discret en el títol. Jo havera titulat l'article així: LA PLAÇA NOVA DE GATA EN PLENES FESTES. CONTINUEM COM TOTS ELS ANYS, NI UNA RATA AL BALL. ELS GATERS ESPEREN LES FESTES DELS POBLES VEÏNS PER ANAR A BALLAR.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies usuari del blog que t'anomenes "On està la crisi????". Dius coses molt interessants i fas una reflexió enveu alta, com l'he feta jo aquest matí. Veure'm que es trau de tot açò?.

On està la crisi?????? -

Es clar que no es deuen solapar dúes actuacions, en ocasions tres, per allò de complaure a un gran nombre de gent. Quant hi ha ball a la Plaça, ha de ser delimitat per un horari concret i no massa extens; tothom al ball i a qui no li agrade, que no vaja. Quan s'acabe el ball, els bous i la mateixa tònica, a qui no li agrade, que no vaja, que dormir també es necesari. El rock no pinta res en festes. Es podria fer un dissabte fora de la programació oficial, abans o despres de festes i que vaja qui vullga, però un acte no deu mai rebentar a un altre. No es pot complaure a tots, deguda la diversitat de gusts de la gent, perquè també hi ha persones a qui els agrada la música clàssica i no per això fan un dia dedicat a aquest tipus de música. Per un altra banda, com tu be dius, s'ha de posar en marxa el "marketing" i buscar ideies per a que la gent s'acoste a la plaça, com fa ja uns anys va saber fer molt bé "La Xàbega". O tal volta portar més grups populars i no tant repetitius com quasi en totes les nits de balls, perquè aixó també cansa, i prou. Possiblement tinga molta importància açò últim, canviar una mica el tipus de música verbenera que cansa fins la sacietat. Només faltava que l'altre dia de festes, la comissió de 2012 incloera una discomovil al grup escolar i que, damunt, la comissió del 2011, li ho permetera. Mare meua!!!!!, açò ho contes i no s'ho creuen!!!!