Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JAIME COSTA SIGNES (Jaumet de Carnero) (1934-1957): UNA VIDA TRUNCADA PER UN ACCIDENT A LA MILI ( Capítol I )

JAIME COSTA SIGNES (Jaumet de Carnero) (1934-1957): UNA VIDA TRUNCADA PER UN ACCIDENT A LA MILI ( Capítol I )

INTRODUCCIÓ

Farà 57 anys, en 1957 va morir víctima d’un accident militar. En abril de 2014 es compliran 80 anys del seu naixement

El blog del CRONISTA DE GATA vol donar-vos a conéixer a totes les gateres i gaters, així com a tots els usuaris, la curta vida d’un xic del poble que va morir a Bunyol (València), víctima d’un accident militar, el dia 22 de gener de 1957,  junt a altres set companys de la mili.  Només passem Sant Antoni, farà just 57 anys que va ocórrer aquest desgraciat accident. El soldat gater era JAIME COSTA SIGNES. Tenia 22 anys, en abril es compliran 80 anys del seu naixement.

La família m’ha facilitat documentació, fotografies impressionants del seu funeral a Gata, algunes que no han eixit mai publicades, i altres documents de gran estima i valor per a ells. Agraïsc aquesta consideració.

Tots els gaters devem conèixer la història del nostre poble, ja siga bonica o roïna, de persones rellevants i persones anònimes, de tots. Aquesta persona, pel fet tan rellevant i greu que va passar i del qual va ser víctima mereix un record amb lletres destacades a la història local. Per això he volgut emprendre aquesta tasca d’investigació cap a la persona de Jaime Costa Signes, "aquell xic que li va explotar la bomba" -com dirien molts veïns del poble.

Jo simplement posaré escrit allò que la família recorda de JAUMET DE CARNERO, com li deien familiarment i de malnom a la família, els seus conveïns. Allò que el recordatori de la seua defunció posava també vol referiré. No trobarem la premsa escrita d’aquells dies, però si l’ull del fotògraf que estava al soterrament, a l’aguait de tot el que aconteixia per a futures generacions. No coneixerem més dades que les precises, però el recordarem sempre.

Al llarg d’alguns capítols sabrem del seu naixement, la seua infància i joventut, els seus amics i coneguts, el dia fatal, les últimes seus hores a aquest món, els altres set companys també morts i el seu multitudinari enterro en una gran manifestació de dol al seu benvolgut poble de Gata.

A la imatge de la dreta, Jaume quan complia el servici militar.

FONT: Informació i foto facilitada per la família Font Costa.

1 comentario

MIGUEL ANGEL -

Yo ya havia sentit parlar de eixe cas per part del meu pare degut a ser veins de casa i carrer,pero no deixa de ser una gran noticia.