Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.334, la d'ahir dia 11/12-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.334, la d'ahir dia 11/12-

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Recordeu aquell riurau que va eixir fa unes setmanes a aquesta secció, que indagaven si seria a les Senies o Cuadros i seria de Juan Salvá. Recordeu també que es va aclarir que no podia ser de La Xara pel referet del Montgó. També recordeu que vam dir que havia desaparegut, s’havia reconvertit. L’altre dia l’amic Jaume Costa fent les seues averigüacions pertinents va poder traure al facebook i molts l’han compartida la imatge, les obres que als anys 70 es van fer i encara quedava alguna cosa del riurau.

Llegiu el que deia Jaume Costa, que li posava fins i tot títol:

"LES ÚLTIMES IMATGES DEL GRAN “RISAU” DE JUAN SALVÀ"

"Per gentilesa de Miquel Soler Costa podem contemplar, segurament, les darreres imatges del gran Riurau i gran sequer que Juan Salvá tenia a la Pda. Els Quadros de Gata. Aquell que va pen...jar al seu Facebook Riuraus Amb Panses. Com veieu, fins al últim moment fa ser fidel a la seua funció, es poden apreciar els canyissos amb raïm escampats davant del riurau.

En primer pla, s’aprecien els fonament de l’habitatge que el substituí, degut a la perduda de la seua funcionalitat. Amb la finalització de l’elaboració de la pansa, han mort gran nombre d’aquestos edificis tant íntimament lligats aquest producte.

Del gran Riurau, únicament queden dos ulls, tapats i condicionats per servir de magatzem. El riurau va romandre en peu fins a les darreries de la dècada dels noranta, possiblement fins 1999, any, pam dalt pam baix, en el que foren fetes."

Ja vegeu, la pista me la va donar, a mi personalment -quan vaig comentar la foto- la caseta de darrere encarada cap al camí principal, el de les Senies, i ara a esta fotografia apareix el molí de "Bernaet" (el pare de Rosa Cecília), que en algun comentari, es deia que encara no estava, que era més recient.

FONT: text i foto: Jaume Costa, per gentilesa de Miquel Soler Costa.

0 comentarios