Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, 11 DE JULIOL, CENT ANYS DEL TRAM DEL TRENET ALTEA-DÉNIA ( II )

HUI, 11 DE JULIOL, CENT ANYS DEL TRAM DEL TRENET ALTEA-DÉNIA ( II )

Un convoi "especial" a migdia recordarà aquell dia de 1915

No s’han fet molt de ressó, pel que he pogut esbrinar als mitjans de comunicació escrits, de la efemèride, que en el seu dia va ser molt important. Però, el blog del CRONISTA DE GATA si que ho recorda. Aquell 11 de juliol de 1915, han passat cent anys, era diumenge. Es va fer -per primera vegada- el recorregut de l’últim tram de la línia Alacant-Dénia, i així va ser inaugurat entre Altea i Dénia. Entre Alacant i Altea es va inaugurar el 28 d’octubre de 1914 i entre Altea i Dénia hui fa cent anys. Des de 1986 és FGV qui gestiona el que diem popularment "trenet de la Marina" i que ara també forma part del TRAM de Dénia a Alacant.

Aquells anys previs a la inauguració van ser molt dificultosos, perque el terreny presentava molts kilòmetres accidentats. Aquest tram tenia fortes pendents. Sols teniu que contar que en túnels -nosaltres en tenim prop- hi ha 2,5 kilòmetres. Hi ha al tram Altea-Dénia 7 viaductes, el més llarg, de pedra i tot un símbol de Gata, el nostre pont -ara il·luminat- sobre el riu Gorgos. També hi ha 17 ponts metàl·lics, també tenim nosaltres el que supera la carretera nacional, just al costat del viaducte de pedra. Finalment, hi ha 38 passos inferiors o superiors.

A les 11,30 eixirà d’Altea el tren d’una manera "especial", recordant aquell dia i aquelles hores de fa cent anys. Aquella gent i aquelles terres que són les nostres. A les 12,15 del migdia està previst el pas per Gata. Estarem ahí per a contar-vos com resulta aquest record.

A la imatge, una antiga postal de l’estació del tren de Gata, d’aquella tira de postals que mostraven el més detacat del poble, com l’ermita, la fàbrica de mobles, el pont del que vos parlava, l’estació i altres llocs.

FONT: informació GV / foto arxiu.

0 comentarios