Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

"ENCAIXA´T": L´escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" de Gata, exposa a Xàbia

"ENCAIXA´T": L´escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" de Gata, exposa a Xàbia

La mostra, elaborada a partir de caixes de cartó, podrà visitar-se fins al 26 d´agost a la Casa Tena de Xàbia. Horaris: dimarts a dissabte, 10 a 13 i 17 a 20 hores. Diumenges i festius, de 10 a 13.

A partir de la deconstrucció, destrucció o reconstrucció d’una simple caixa d’embalatge, de 53 x 51 x 47 cm de dimensions, els alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives, amb seu en la població de Gata de Gorgos, han donat forma i vida pròpia a un total de 24 obres distintes, totalment diferents i totes sorprenents.

La mostra "Encaixa’t", que es va presentar per primera vegada el passat mes de maig al Casal de la Música de Gata, arriba ara a la Casa de Tena de Xàbia (carrer Major, 43), on podrà visitar-se fins al pròxim 26 d’agost.

"Encaixa’t", que va ser inaugurada el divendres 13 d’agost, és el resultat de la proposta llançada als seus alumnes per Josep Ginestar, coordinador i professor de l’escola, per a muntar l’exposició temàtica corresponent al curs 2009-2010: partir d’una anodina caixa de cartó per a demostrar que l’essència de l’art no resideix en els materials, tampoc en la destresa de les mans de l’artista, sinó, sobretot, en la imaginació i l’originalitat pròpies de cada ment artística.

D’esta invitació, l’única limitació de la qual és la matèria base, “han nascut diverses modalitats expressives; un alumne ha emprat un programa informàtic de tractament de la imatge per a introduir la caixa en reconegudes obres pictòriques; un altre ha elaborat un baix relleu semblant als motius arquitectònics sud-americans; en una altra obra, que demana la participació del públic, ens trobem amb un element sorprenent que hem de buscar dins de la caixa”.

Ginestar es confessa “realment satisfet i molt content” amb el treball dels alumnes. També amb l’acollida que el públic ja va dispensar a esta nova proposta de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives en la presentació a Gata de Gorgos; “encara que es tracta d’una alternativa minoritària, l’exposició va rebre moltes visites,més fins i tot que unes altres mostres de l’escola”.

En este sentit, el coordinador del centre agraeix la confiança i “l’aposta dels ajuntaments de Gata i Xàbia per esta iniciativa nova. De moment, no podem trobar cap escola semblant en un altre lloc”.

A més dels consistoris, en esta exposició, que ara arriba a la localitat de Xàbia, també s’ha implicat l’empresa de Gata Bolsos Matias Salvá, que va proporcionar als alumnes els materials necessaris per a elaborar les peces.

Etiquetes, paper, plàstic, teles de colors, arròs, corfa d’ou... Estos són només alguns dels molts ingredients que componen les obres d’ "Encaixa’t", la peça més atrevida de les quals és, potser, aquella que presenta a l’espectador les cendres de la caixa, sotmesa a un ritual de foc que l’artista ha fotografiat pas a pas. “Vaig donar llibertat als alumnes perquè usaren qualsevol material; la caixa era l’únic element que, d’una manera o d’una altra, havia d’estar present, encara que fóra per mitjà de les seues cendres”, diu Ginestar.

L’Escola de Plàstica Experimental A. Vives compta en l’actualitat amb 35 alumnes. D’ells, 23 artistes han participat en esta exposició, “procedents de localitats diferents: Gandia, Calp, Dénia, Pedreguer, Gata, Xàbia...”.

Els seus noms són: Mari Marí, Mª José Cholbi, Susana García, Manola Pszkowsky, Fina Gilabert, María Isabel de Piero, Lolita Ballester, Mariví Puigcerver, Yona Castro, Amalia Dalmau, Pepa Espasa, Pepa Caselles, Joan Roselló, Tardor Roselló, Eros Roselló, Pepa Cardona, Empar Escrivá, Roser Ruiz, Juan Pedro Escolano, José Antonio Crisóstomo, Pepita Sapena, Erica Landfors i Isabel Soler.

Fotografia: Cartell anunciador. Text: Premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios