Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FELICITEN ELS NADALS: La Real Academia de Cultura Valenciana (RACV)

FELICITEN ELS NADALS: La Real Academia de Cultura Valenciana (RACV)

Una excel·lent i colorida obra és la que m’arriba en forma de targa per correu electrònic. És la felicitació de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, a la qual pertanyem els cronistes valencians, que vull compartir amb tots vosaltres, els usuaris i visitants del blog del "Cronista de Gata". El text és el següent: "La Real Acadèmia de Cultura Valenciana els desitja Bon Nadal i Bon Ninou 2013". Desembre 2012.

FONT: RACV.

3 comentarios

Curiosa -

Estic ambmCarles. Ésuna felicitació que provē d'una entitat que promou l'odi lingüístic i la ignorància, valors que no són agradables i que em costa de creure que vosté compartisca. Bon nadal, de totes maneres

CRONISTA DE GATA -

Gràcies estimat Carles pels teus comentaris. Les meues errades són de la rapidesa en escriure-ho, tal vegada. Però el valencià normativitzat o no jo no file tan prim, si ho publique és per la targeta, com si tu m'en passares una en castellà...és una targeta nadalenca i prou. Tens que mirar els valors bons de l'espírit d'aquestes dates -que, per cert, tindrien que ser de tot l'any- que porta la targa i no el text. Que passes bons nadals i bon any 2013.

carles -

Pregue al Sr. Cronista Oficial de Gata de Gorgos, no faja propaganda i alabe a una institució que escriu amb un valencià contrari a les normes dictades per la Generalitat Valenciana, enganyant a la població i donant suport a la caverna més rància. De pas, repassar un poc el text: "Academia" (en la targeta oficial està be!), croniste, compartit. I quan trasllades el text de la targeta, tu mateixa ho escrius normativament: Desembre (i no decembre), desitja (i no desija). I per últim, que hi ha que dir d'una acadèmia real (que té existència efectiva), que no reial (del rei).