Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

IMATGES DE FESTA

IMATGES DE FESTA: ...I TOMEU ES CASA. Esmorzar de despedida de soltero amb els amics de quadrilla

IMATGES DE FESTA: ...I TOMEU ES CASA. Esmorzar de despedida de soltero amb els amics de quadrilla

A petició del promés vaig fer ahir pel matí aquestes fotografies, unes imatges de festa que assenyalen que la pròxima boda entre Tomeu Ripoll Mas i Erika Ferrando és ja imminent. Un home tot pundonor i amb un gran amor per als animals i la seua afortunada s’uniran en matrimoni el pròxim 4 de novembre. El casament serà a Benifairó de Valldigna. I a Gata, Tomeu s’ha reunit amb tota la seua quadrilla d’amics i han anat de "despedida". A la taula, un bon àpat, tots de vestimenta santferminera i amb les camisetes i la curiosa inscripció de "Anis Tomeu". Enhorabona als afortunats, a la novia i al novio i, per suposat, a mares i pares dels novios. 

REMEMORANT AQUELLES FESTES GATERES DELS ANYS 50 I 60: QUATRE RECORDS GRÀFICS: Plaça Nova adornada i Baixada del patró (fotos de David Feliu Salvá)

REMEMORANT AQUELLES FESTES GATERES DELS ANYS 50 I 60: QUATRE RECORDS GRÀFICS: Plaça Nova adornada i Baixada del patró (fotos de David Feliu Salvá)

Demà és el DIA DE LA BAIXADA, primer dia de les festes patronals de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Anem a recordar amb tres fotografies de la família Feliu Salvá, aportades en el seu dia per David F.S., tres moments dels anys 50 i 60 d’aquells primers dies de festes. Les fotogràfies no són noves en el blog i en el seu dia van formar part de la secció de "Fotografies antigues...i d’abans (Gata en el record)". Hui les tornem a recuperar per a recordar les mateixes accions d’ara: preparar la plaça i baixar al Crist.

La primera ens mostra la Plaça Nova disposada per a la festa, amb les típiques baranetes i el palquet on actuaven els artistes. La segona, tots esperant l’eixida del Crist a l'ermita (es pot veure al rector Don Vicente Llopis) i es coneixen molts xics d’aquella època. La segona baixant al Crist pel carrer Teulada i la quarta una foto molt interessant, l’arribada del Crist a la Plaça de l’Església. Destacar la casa dels Feliu, malauradament hui desapareguda i transformada en bloc de pissos, i els soldats que entraven al patró pel costat esquerre de la font, monument que tenia pocs anys d’existència, inclús el carret de gelats del Tio Tramusser.

En totes les festes aniré posant-vos i recordant aquells moments festius i comparant amb els actuals. 

FONT: Fotos aportades per la família Feliu-Salvá, per David.  

EL TEMPS HA RESPETAT EL PRIMER DIA DE FIRA: Milers de persones visiten Gata i el seu comerç (XVII Fira Gata al carrer, 8-10). Demà més...

EL TEMPS HA RESPETAT EL PRIMER DIA DE FIRA: Milers de persones visiten Gata i el seu comerç (XVII Fira Gata al carrer, 8-10). Demà més...

Primer dia de fira superat i el temps respetant als comerciants de Gata. Un goig veure milers de persones que han visitat la fira. Les parades de gastronomia, com panaderies i carnesseries, han pogut oferir els productes típics gaters. Els bars, bé del lloc o muntats aposta per a la fira, per a la fira s’han omplit de gent. "La alegria de tornar" s’ha convertit en realitat.

A destacar hui dissabte 8, primer dia, la inauguració amb la presència de la directora general de Comerç i les autoritats municipals, que han recorreguts totes les paradetes de la fira. Al carrer Reis Catòlics l’exposició de lego i el campionat d’escacs, les dues coses més atractives. Actuacions musicals, com la banda de CODA, Xarangata i la Rondalla de Gata, tot això pel matí. Per la vesprada, grup de danses La Llata i la Gatukada.

He volgut desatacar a les fotografies del facebook no sols els moments d’encetar-se ja la fira, sinó també la part de muntage dels comerciants. Tots els amics i famílies arreglant la seua barraca, el seu estand. I després la inauguració i després gent i gent, paradeta a paradeta. La XVII Fira Gata al Carrer no ha passat desapercebuda, al contrari s’ha enfortit per a demà i edicions que vindran.

DEMÀ DIA 9 SEGON I ÚLTIM DIA DE FIRA

Demà és la Festa de tots els valencians, 9 d’octubre. Al ser diumenge, els actes institucionals coincideixen amb la festa. Serà el segon dia de la Fira Gata al Carrer. 

Ací teniu les activitats que es faran demà, segons el programa oficial de la fira:

11 hores: Ruta de panells ceràmics del poble. (Miguel Vives). Atenció: l’eixida des de l’Ajuntament serà a les 11 i no a les 12, com marca al fullet. Disculpeu l’errada.

També: Degustació embutits artesans. Estand Carnesseria Peixet i Dolçaina.

12h. fins 14:30h. Reserva el teu plat de paella en Restaurant Arrels o compra productes de Carnesseria Peixet i fes-ho a la parrilla al moment. (Estand Restaurant Arrels).

12:30h: Obertura del barril de cervessa IPA acompanyat d’aperitius de La Cosa Nostra (Estand Cervessers Gaters i La Cosa Nostra). “Abraços Gratis” a l’estand de CODA.

13:00h: Concert de música al Pub Kiros. 16:30h.: Concurs RECICLA I GUANYA. (Estand de Iliüi).

18:00h.: Desfilada de moda infantil a càrrec de Ana Moda. Taller de Gospel a l’estand de CODA. Taller de Maquillatge. (Estand de FPA).

19:00 h.: Cata de Kombucha (Estand Òptica Signes).

Per a tancar la fira, com ja és habitual: a les 20:00: Concert de la Banda Juvenil.

 

FELICITEN EL NADAL...L'ASSOCIACIÓ MARROQUINA "PAZ Y CONVIVENCIA"

FELICITEN EL NADAL...L'ASSOCIACIÓ MARROQUINA "PAZ Y CONVIVENCIA"

He rebut hui una targeta que us la compartisc. La felicitació de l’associació marroquina "Paz y convivencia", que té com a fons el inconfundible MONTGÓ en una fotografia de l’eixida del sol, amb colors de la tardor. La llegenda diu: "L’associació marroquina "Paz y convivencia" desitja al poble de Gata un bon Nadal i un venturós any nou 2022".

El mateix desitgem de cara a aquestes festes nadalenques i en tot l’any dels tres patets, 2022.

FONT: Targeta de felicitació associació.


SEGON DIA, IMATGES DE FESTA: GISELA I MEMBRES DE LA COMISSIÓ

SEGON DIA, IMATGES DE FESTA: GISELA I MEMBRES DE LA COMISSIÓ

Són records, imatges pel demà, imatges de festa. La cantant Gisela (Operación Triunfo 1) anava a assajar i alguns dels membres de la comissió de festes 2020-2021, que es trobaven ultimant els preparatius per a la nit, es va fotografiar amb ells. Un detall, una bona sensació que presagiava la gran vetlada que van passar xiquets/xiquetes i majors amb les cançons de Disney, tan conegudes de Gisela. Mirant la foto, Gisela és la segona per la dreta; l’organitzador l’últim o primer per l’esquerra.

Al llarg del dia, tota la comissió de festes 2020/21 va estar preparant l’event. A la imatge del facebook, quatre membres més al pati i l'escenari.

FONTS: Fotos comissió 2020/21. 

LA CRIDA DE L'AJUNTAMENT, ENCENEMLALLUMDENADAL, OMPLI DE COLORIT ELS BALCONS I FINESTRES DEL POBLE EN UNES FESTES COMPLICADES

LA CRIDA DE L'AJUNTAMENT, ENCENEMLALLUMDENADAL, OMPLI DE COLORIT ELS BALCONS I FINESTRES DEL POBLE EN UNES FESTES COMPLICADES

Un conjunt de fotografies i vídeos formen la colecció gatera de ENCENEMLALLUMDENADAL, una proposta que ix de l’Ajuntament, per a que els gaters adornen els balcons i finestres i donen colorit i llum a les festes de Nadal, que estan ja a les portes.

Les cinc millor decoracions tindran premi. Dimecres 23 de desembre es coneixeran els afortunats que seran premiats amb canastes de productes del comerç local. Una altra manera de potenciar també el comerç local.

Al facebook i altres plataformes, des de diverses parts del poble, pissos, cases i carrers, s’han vist "inundades" d’aquesta màgica iniciativa.  

També han pujat al facebook algun que altre vídeo, com el de la Clínica dental Signes. Per a veure’l PUNXEU ACÍ o el de Charo Diego (PUNXEU). També el de María Mestre, PUNXEU.

FONTS: Fotos i vídeo pujats al facebook pel veïnat gater. // Foto portada: Yolanda Leyda Fornés.

HUI DIA DE LA PURÍSSIMA. DIA BONIC, ENCARA QUE VENTÓS

HUI DIA DE LA PURÍSSIMA. DIA BONIC, ENCARA QUE VENTÓS

Dia 8 de desembre que ja està passant. Agraïment a totes i tots els que heu recordat el meu aniversari, que heu sigut moltíssims. Dia especial per a mi. A migdia i revoltan les campanes del dia de festa vaig vindre al món al carrer Signes. 

A Gata sempre hem festejat la verge Puríssima i abans feien processó. La monumental imatge de la Immaculada Concepció que presideix un dels creuers de l’església ens ha recordat hui el dia gran.

Pel que fa a la metereologia, ha estat un dia ventós, desapacible, amb el cel nuvolós, blau després.

Recordem també el refranyer: "De la Puríssima a Nadal, désset dies per igual". "A partir de la Concepció, plou, neva i fa fred redó". "Si plou per la Concepció, plou per Carnestoltes, per Setmana Santa i per Resurrecció".

IMATGES DE FESTA: LA PLAÇA VELLA DE GATA S'IL·LUMINA ESPERANT EL NADAL

IMATGES DE FESTA: LA PLAÇA VELLA DE GATA S'IL·LUMINA ESPERANT EL NADAL

Hui dia de la Constitució, a 18 dies de la Nit de Nadal, a un mes just de la festa dels Reis Mags, ens fixem amb la il·luminació de la Plaça vella o Plaça de l’Església que lluïx amb tot el seu esplendor esperant el Nadal. Són imatges de festa a un lloc emblemàtic i molt conegut del poble de Gata. La forma de cua i d’estel que formen els llums que es dirigixen cap a la torre del campanar i les bombetes de llum que rodejen la façana de l’església, junt amb la paraula "Pau" que domina dalt la porta d’entrada del temple conformen tot l’entramat d’il·luminació. Esperem el Nadal 2020...també en aquest temps del COVID19.    

LA TRAVESSA DE GATA JA LLUÏX ELS LLUMS DEL NADAL. L'ENCESA OFICIAL ES FARÀ AQUESTA VESPRADA A LES 18 HORES

LA TRAVESSA DE GATA JA LLUÏX ELS LLUMS DEL NADAL. L'ENCESA OFICIAL ES FARÀ AQUESTA VESPRADA A LES 18 HORES

Travessar GATA ja dona imatge de que s’apropa el Nadal. Estem a un mes i quatre dies per a la Nit de Nadal i aquesta matinada hem pogut gaudir ja de l’espectacle dels llums que adornen la travessa de la Nacional 332 al seu pas per Gata. També a l’encreuament de l’entrada a l’Ajuntament amb els carrers Duquessa d’Almodóvar i carrer La Bassa. Són els primers avisos de que a passos agegantats tenim al damunt les festes nadalenques, en vindran més pel poble.

Això vol dir que avancem les compres dels Nadals i Reis, que no amuntonem les eixides i que utilitzem, enguany més que mai, EL COMERÇ DE PROXIMITAT, el de les nostres tendes i tendetes de dins del poble.

ENCESA OFICIAL

Aquesta vesprada a les 18 hores, es farà l'encesa oficial dels llums a l'Ajuntament i les dues places, la de l'Església i la Nova. El COMERÇ DE GATA també ha preparat una il·luminació nadalenca que prompte la veure’m en acció. Són dies de família, d’estar en casa i les cases estan als carrers i als carrers estan les tendes de tota la vida renovades, acondicionades per al temps que vivim, fem ÚS D’ELLES.

FONT: Fotos Vero Vives i Cronista.

HUI DIA DE SANT VICENT ELS VEÏNS DEL CARRER DEL SANT VALENCIÀ FAN LLUÏR ELS BALCONS (COVID-19)

HUI DIA DE SANT VICENT ELS VEÏNS DEL CARRER DEL SANT VALENCIÀ FAN LLUÏR ELS BALCONS (COVID-19)

Una altra iniciativa que mai s’havia fet al carrer de Sant Vicent Ferrer de Gata. El confinament aguditza l’ingeni i el veïnat ha decidit adornar els balcons amb globus, banderetes, ornaments variats, festejant el dia del patró valencià. El carrer, que es troba al barri les Alcolaies és el primer que ens trobem pujant la Costera del Grup Escolar i que el creua des de la zona de dalt del riu fins el travesser carrer Alcolaes, que també han volgut els veïns fer lluïr les balconades.

Per la meitat del carrer es troba la fornícula dedicada al pare Sant Vicent Ferrer. En estos dies està oberta el llum que l’il·lumina. En estos dies de la pandèmia es combinen també els dossels amb el Santíssim Crist del Calvari, el patró de Gata.

FONT: Fotos aportades per Cecília Monfort Mulet.

IMATGES DE FESTA: EL GRUP SERRILLÀS DE GATA TAMBÉ CELEBRA A LA PATRONA SANTA CECÍLIA

IMATGES DE FESTA: EL GRUP SERRILLÀS DE GATA TAMBÉ CELEBRA A LA PATRONA SANTA CECÍLIA

Com ja és habitual, any rere any, el Grup Serrillàs de Gata de Gorgos va cantar a la missa solemne de la patrona de la música, Santa Cecília, celebrada diumenge dia 24. A l’acabar la celebració, la coral va voler fotografiar-se a la Plaça de l’Església davant la menuda però estimada imatge que la banda té al Casal de la Música.

FONT: Foto Grup Serrillàs (facebook).

IMATGES DE FESTA: LA COMISSIÓ DE GATA TAMBÉ ESPANTA LA POR (disfresses, música i diversió)

IMATGES DE FESTA: LA COMISSIÓ DE GATA TAMBÉ ESPANTA LA POR (disfresses, música i diversió)

No es podeu perdre les vestimentes de por, de personatges tenebrosos, amb les quals s’han disfressat els membres de la comissió. Irreconeixibles i divertits.

La Comissió de les Festes Patronals 2020 també ha eixit hui al carrer a celebrar la Vesprada-Nit de les Ànimes amb la temàtica "Espanta la por", la mateixa que promouen el Museu Valencià de Etnologia, escoles i biblioteques valencianes. Per la vesprada, els més menuts han col·laborat amb la desfilada de disfresses recordant i intentant fer festa sense massa influència de Halloween, perquè els valencians també tenim monstres.

Els festers 2020 han construït el Passatge de la Por, mentres els més menuts gaudien del castell infable i tots de la música del dj Alberto. Han fet servei de barra i berenar per als xiquets, picadetes, entrepans i pizzes.

En una hora, a les 23.00 hores, actuarà el grup Lol i Pop, que repetixen després de la gran acollida que van tindre al baret dels bous per les festes passades.

FONT: Fotos facilitades per la Comissió de Festes 2020.

REPARTIMENT DEL LLIBRE DE FESTES DE GATA: COMISSIÓ I QUINTÀ 2019

REPARTIMENT DEL LLIBRE DE FESTES DE GATA: COMISSIÓ I QUINTÀ 2019

Ja fa oloreta de pròximes festes, es viu un ambient pre-fester a Gata. Una imatge de festa que hen vist i vegem hui pel poble, a falta de 12 dies per a les festes patronals en honor al Crist del Calvari. Acompanyats del típic carro i fent pinya totes i tots amb les seues camisetes característiques tots arrimen el muscle. Utilitzant un símil panser, "la caldera comença a bullir".

FONT: Fotos Comissió de Festes i Quintà 2019, Gata.

IMATGES DE FESTA: GATA PRESENTA A LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ (ORBA)

IMATGES DE FESTA: GATA PRESENTA A LA TROBADA D'ESCOLES EN VALENCIÀ (ORBA)

L’alumnat del CEIP "Santíssim Crist" de Gata de Gorgos va participar junt amb mares/pares i mestres, a la 34ena Trobada d’Escoles en Valencià (Marina Alta) que es va celebrar ahir dissabte durant tot el dia al poble d’Orba. Els carrers d’Orba van acollir a centenars d’escolars, en el tradicional desfile. Després es van fer actuacions musicals, tallers de cada escola i la gent va gaudir d’un dia clar i ras, amb molt bona temperatura.

FONT: Foto diari digital Marina Plaza.

LES/ELS REPRESENTANTS DE LA FESTA GATERA EN LES FESTES DEL LORETO, A DUANES DE LA MAR (XÀBIA)

LES/ELS REPRESENTANTS DE LA FESTA GATERA EN LES FESTES DEL LORETO, A DUANES DE LA MAR (XÀBIA)

Les i els representants del poble de Gata van assistir convidats a la presentació de les festes en honor a la Mare de Déu del Loreto de Duanes de la Mar de Xàbia, celebrada el passat dissabte. L’acte també va servir per a proclamar oficialment als Majorals i Majoralesses de 2018. Quan els protagonistes de la nit (Marta Bañuls, Daniel Mengual, Nieves Morató, Carlos Buigues, Andrea Leal, Francisco Borrell, Patricia Pedrós, Jesús Mata, Raquel Violero i Vicente Gavilá) estaven dalt l’escenari, les tres parelles de Gata (quintes i quintos de 2018) van pujar a saludar-los i a presentar-los uns presents. Recordem que les/els representants de la festa gatera són fins les festes 2019: María Torres Signes i Vicent Ferrer Ferrer; Aitana Juliá Diego i Antonio Signes Signes, i María Boronat Signes i Raúl Quesada Vidal.

FONT: Informació "Xabia al dia". Foto: Tino Calvo.

IMATGES DE FESTA: Gata es prepara ja: colorit al carrer i placeta Sant Antoni

IMATGES DE FESTA: Gata es prepara ja: colorit al carrer i placeta Sant Antoni

La secció "Imatges de festa" serà la que més a sovint trobarem en aquests dies al blog. No és per a menys. A punt ja per a les festes, el veïnat dels carrers que s'engalanen posen boniques les places i racons del nostre poble. Un dels típics carrers i fester per partida doble, ara i al gener, és el carrer i placeta Sant Antoni. El colorit es pot contemplar amb papallones i flors de tota classe. Un bon treball i un engalanament que ja mostra la festa.

IMATGES DE FESTA A GATA: QUADRILLA I XARANGATA

IMATGES DE FESTA A GATA: QUADRILLA I XARANGATA

Ací teniu la festa i la música unida. Plaça de l’Església, típica fotografia de la font a Gata de Gorgos. El comiat ("despedida") de soltera d’una de les protagonistes. Una quadrilla de xicones i per animar el matí de dissabte, la Xarangata, la xaranga formada per músics i músiques gaters. És una altra imatge de festa.

FONT: Foto Juan Pablo Bataller (facebook).

IMATGES DE FESTA: LA FIRA DE SEVILLA I LES SEVILLANES...PERÒ A GATA

IMATGES DE FESTA: LA FIRA DE SEVILLA I LES SEVILLANES...PERÒ A GATA

Són imatges de festa, que tornen a repetir-se. Encara dins del mes d’abril, i com ja és costum, un grup de "sevillanes" han omplit el poble de pasdobles, vestits amb volants i els carros. Carros mediterranis, gaters, dels nostres, que no són com els carros sevillans, més moderns, no tant clàssics, però que servixen igual. Les dones "sevillanes" s’ho van passar d’allò més divertit. Un any més, la fira sevillana ha passat per Gata.

IMATGES DE FESTA: LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE GATA ENLLUMENADA PELS NADALS

IMATGES DE FESTA: LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE GATA ENLLUMENADA PELS NADALS

Imatge de festa per a festejar aquestes festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. Aixina lluix i aixina la mostra la retina de Alberto Cardona Pedro. Bona foto i bon moment. He capturat aquesta imatge que denota festa, llum i concentra la mirada cap al lloc on més es celebra la vinguda del Jesús, l’església de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, a l’igual que a les llars del poble. La plaça està enllumenada. L’estel de bombetes, els doa arbres custodiant la porta, la llum de festa...

FONT: Foto de Alberto Cardona Pedro.

IMATGES DE FESTA: ENGALANANT CARRERS DE GATA (3), els sombreros del carrer La Bassa

IMATGES DE FESTA: ENGALANANT CARRERS DE GATA (3), els sombreros del carrer La Bassa

Tercer carrer que trobem engalanat. Ja estem damunt de les festes i el veïnat s'afanya en posar bonics els carrers i places. Anit van posar guapet el carrer La Bassa amb sombreros tipus pamela. Al llarg d'un dels carrers d'entrada al poble, des de la Plaça d'Espanya fins l'Ajuntament, ja està preparat. Per ací passaran les carrosses diumenge dia 30 i la gent podrà admirar-ho.