Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

REMEMORANT AQUELLES FESTES GATERES DELS ANYS 50 I 60: QUATRE RECORDS GRÀFICS: Plaça Nova adornada i Baixada del patró (fotos de David Feliu Salvá)

REMEMORANT AQUELLES FESTES GATERES DELS ANYS 50 I 60: QUATRE RECORDS GRÀFICS: Plaça Nova adornada i Baixada del patró (fotos de David Feliu Salvá)

Demà és el DIA DE LA BAIXADA, primer dia de les festes patronals de Gata, en honor al Santíssim Crist del Calvari. Anem a recordar amb tres fotografies de la família Feliu Salvá, aportades en el seu dia per David F.S., tres moments dels anys 50 i 60 d’aquells primers dies de festes. Les fotogràfies no són noves en el blog i en el seu dia van formar part de la secció de "Fotografies antigues...i d’abans (Gata en el record)". Hui les tornem a recuperar per a recordar les mateixes accions d’ara: preparar la plaça i baixar al Crist.

La primera ens mostra la Plaça Nova disposada per a la festa, amb les típiques baranetes i el palquet on actuaven els artistes. La segona, tots esperant l’eixida del Crist a l'ermita (es pot veure al rector Don Vicente Llopis) i es coneixen molts xics d’aquella època. La segona baixant al Crist pel carrer Teulada i la quarta una foto molt interessant, l’arribada del Crist a la Plaça de l’Església. Destacar la casa dels Feliu, malauradament hui desapareguda i transformada en bloc de pissos, i els soldats que entraven al patró pel costat esquerre de la font, monument que tenia pocs anys d’existència, inclús el carret de gelats del Tio Tramusser.

En totes les festes aniré posant-vos i recordant aquells moments festius i comparant amb els actuals. 

FONT: Fotos aportades per la família Feliu-Salvá, per David.  

0 comentarios