Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR, VESPRADA DE CARROSSES A LES FESTES DE GATA (dos àlbums de fotos)

AHIR, VESPRADA DE CARROSSES A LES FESTES DE GATA (dos àlbums de fotos)

(ÀLBUM I DE LA DESFILADA DE GRUPS A PEU I CARROSSES: Premis, carrosses "oficials", comissió i banda)

(ÀLBUM II DE LA DESFILADA DE GRUPS A PEU I CARROSSES: resta de participants)

Dalt teniu els dos enllaços als àlbums de fotografies de la desfilada de grups a peu i carrosses. Si punxeu podeu fer un repàs per la desfilada d’ahir diumenge. La puntualitat i l’orde cal destacar-ho, exquisits. La qualitat dels grups, no, amb alguna que altra excepció, clar està. Cal reflexionar si la burrera que s’exhibeix en moltes quadrilles, quintaes i demés, no podria derivar en més espectacle, més diversió sense exageracions, i fer unes carrosses que envejaren als pobles veïns, que en aquest aspecte ens han passat davant.

A la desfilada hi havia molt de camió i carromato, que portava moltes quadrilles. Davant, la Colla de dolçainers i tabaleters "Montgó" de Gata. Al mig, la batucada i la xaranga "El bataclán" de Xaló, darrere i disfressats de pirates els músics de la banda Unió Musical de Gata.

Grups a tindre en compte, amb alguna crítica o recordatori. Als bous, als gelats,...Dos al·lusions al tren: una al limón express d’altre temps, i l’altra al pròxim centenari de la inauguració del tran Altea-Dénia (15-7-1915). Els grups a peu premiats eren molt colorits. El primer premi, eren mares i fills vestits del conte de "Campanilla", ens comenta Araceli: "Els xiquets i xiquetes eren fades, les mares eren arbres i els carros flors, el més menut el vam vestir de la flor de la camaroja (per això anava de blanc) d'on segons el compte naixen totes les fades". 

De les carrosses, el tercer premi per als quintos que complien 30 anys de festers. El segon premi, per als sevillans i el tercer premi per a "La Quadrilla".

Parem atenció un moment a aquesta "Quadrilla" que té eixe nom. Segon premi, l’any 2011; primer premi consequtiu de 2012 a 2014. Per què?. Quin serà el seu secret?. Està molt ben el·laborada la carrossa i tots els seus complements, s’ho treballen. Enguany de pavos reals, altres vestits d’època. No tindria que ser aquest també, un poc, el model a seguir?.

Seguint amb la desfilada, no deixem la part oficial. Els quintets i quintetes amb varies carrosses ja que en són molts, les festeres amb dues carrosses. Ahí lluïen els vestits, els festerets les seues indumentàries.

A la fotografia de portada de l’article, el primer premi de carrosses. La Quadrilla.

FONT: Fotos dels dos àlbums: JM i Vero Vives i meues.

13 comentarios

mamen -

A Bernat: al ball de la plaça el premi va ser individual a malefica, que per cert era una quinta, i el de grup als barquets de la carabassa que tame tenien faena i eren mes originals que el drac, que tame es mereixia un premi. Segur que com a carrossa hauria desbancat als rocieros.

Dimoni Emplomat -

Mireu...que l`adjudicacio d premis en un poble no es justa es algo de tots sabut...es algo indiscutible...l'originalitat...avui en día sembla q esta tot inventat grácies a san google...
Originalitat, treball, execucio? Que es aço?
En Gata es qui eres la principal pregunta a l'hora de donar un premi... vestirse de faralaes tambe es algo súper valorar...hi ha molta gana de tornar a arrastrar poals de basura pel carrer el día de les carrosses...hi ha massa gent transparent.

anonim -

Eres un maleducat estas faltant.si tan expert eres feste de la comisio i dona tu els premis que per lo vist eres llicenciat amb belles arts.Si la gent fora com tu ni hauria comisio ni es farien carroses.

anònim -

No sabeu de que esteu parlant, no sabeu el mal que esteu fent a les persones que amb molta il.lusió i dedicació fa anys que treballen per fer algo bònic i creatiu que es mereixen les nostres festes en honor al nostre patró. Per un altra banda cal dir que tota persona que pertany al jurat és de la comisió i que gràcies a ells tots els anys gaudim unes festes dignes del nostre poble, així que molt de respete!!

bernat torres oliver -

A veure, xics i xiques, al meu parer el que s'ha de fer és canviar inmediatament al jurat, ja que es veu clarament que no tenen ni puta idea....si, si, he dit bé, ni puta idea. El paquet de valoracions que es deuen premiar deu ser el següent: originalitat, feina i perfecció, per aquest ordre, en siguen dúes les persones o en siguen duescentes, i és clar que l'any passat no es va valorar res d'això, ara bé, boniques deguen considerar les disfresses de paons reals de l'any passat quan van ser precisament les dúes noies les que anaven obrint la desfilada de carrosses. Incidisc en que el nombre de participants no deu influir, pq si surten a disfressa per persona la feina per persona sempre és la mateixa, en siguen dos o doscents. I si influix, que algú m'explique per qué a la nit de les disfresses a la plaça no se li va atorgar el 1er premi al drac que, a més d'espectacular, hi participava un gran grup de persones; doncs no, el premi va recaure sobre una sola persona. Vegeu ara com no hi ha cristo que es puga aclarir. El que us deia, a buscar un altre jurat més expert en la matèria. Finalment he de concloure en què els dos paons de l'any passat es mereixien el 1er premi dels grups apeu i els d'enguany, vullguen o no vullguen, no són més que una còpia extensa dels de l'any passat. Originalitat, xics, originalitat.

comazina@hotmail.es -

M´he moletat en buscar la imatge dels paons de l´any passat...quan l´he vista he recordat que l´any passat em va cridar l´atenció perquè era molt bonic...
Sí és la mateixa disfresa, això ningú ho pot discutir.
Pero en els temes de disfreses... es complicat...
Sempre hi ha u que te més idees que els altres...però tenir tot un grup de persones que duen a terme eixa idea es també de valorar...què ha passat ací? Que l´any passat eren dos paons...este any la Quadrilla eren una pila de gent, cosa que dona més joc. A més no totes les disfreses eren igual...en fi, encara que la idea no era completament original en quant a materials i colors l´acabat i el conjunt de detalls sí...

En fi...què passarà amb les carrosses? Este any han estat fluixes...sembla que la tendència, com han dit més amunt es de tornar a arrastrar poals de basura pels carrers.

I es el que passa amb els premis...el 2011 hagueren molts premiables...molta de la gent que va treballar de calent i no va veure el seu treball recompensat ja no ha tornat a eixir...

Altra cosa deuria de ser fixar unes bases com, tal volta establir un mínim de gent per a entrar en concurs, o dues categories...grup gran/grup menut...

Un altre detall es que hi haja concurs de disfreses a la plaça...el grups que participen en eixe concurs podrien participar a les carroses perfectament, com a minim els que han guañat els premis...

Cristina Towers -

En cap moment he volgut menysprear el vostre treball, de fet, sempre que us han premiat és perquè ho mereixieu. El què ens va impactar a mi i la meva companya va ser que just un any després hem vist un disfraç tan tan tan similar, no perquè anareu de pavos reials, sinó perquè les plomes seguien quasi a la perfecció el nostre patró: vares, tipus de paper, talls... Sols és la nostra opinió. Casualitats o no, felicitats pel treball i el premi perquè va quedar bonic.

La quadrilla -

Davant el comentari abans expresat, ens veiem en la necessitat d'aclarir alguns malentesos. Nosaltres, com ja ha dit Miguel, fa quatre anys que tenim l'alegria de guanyar algun premi,la qual cosa ens fa anar dels últims en la desfilada, això fa que no pugam veure molts dels grups que participen.
Si som sincers nosaltres si que hem fet ús d'internet per a desenvolupar la idea d'enguany. Hem buscat en google fotos reals del "pavo real", per analitzar la seua bellesa i anatomia, i poder abstraure la idea del que voliem fer. A pesar de tot el "pavo real" no es va descobrir ni al 2013 ni al 2014, ja que fa algún any que va pel món.
Respecte a la pregunta que llança Miguel de quin es el nostre secret, intentarem explicar-lo. Som un grup de gent que amb molta il·lusió preparem eixe dia, perquè ens agrada la creativitat, ens divertim molt i gaudim veient a la gent disfrutar de la desfilada, molt lluny d'intentar plagiar u ofendre a ningú. És més, de saber-ho, el nostre tema haguera sigut un altre.
Que trist seria si cada vegada que es fa una carrossa de pirates, vikingos, sevillanes, egipcis etc, la carrossa de l'any anterior es sentira molesta... s'acabarien les carrosses.
A pesar de tot, demanem disculpes si hem pogut ferir la sensibilitat creativa d'alguna persona, amb el cor en la mà, ha sigut fruit de la casualitat.
Al cap i a la fí, el que més orgullós pot estar de tot açò és el "pavo real"...
Bon fi de festes a tots.

Anónimo -

Crec que el treball de la gent que participa amb ganes de fer un desfile llamatiu, no es valorat ni incentivat per la comisió de festes. Els valors dels premis no fan que la gent es motive a participar ja que molts, pensen que es una perdua de diners i de temps perquè els premis no cubrixen ni tan sols el material que pugues gastar per a fer que el desfile siga vistos i atractiu al foraster.
Al final, acabarem com uns anys arrere....es a dir, arrastrant un poal de basura amb beguda pels carrers de Gata.

Anónimo -

Sempre deuria ser valorada una disfressa o carrossa ben treballada, i sobretot, original. Llàstima que no siga així la majoria de les voltes. La creativitat a vegades es queda estancada. A banda d'això, no critique el teu article, sols dic el que pense ja què estic amb el meu dret.

CRONISTA DE GATA -

A "Cristina Towers". Sense entrar en les similituds que puguen presentar, si jo faig un resum, un historial, el "secret" em referisc als quatre anys i no a un solament, l'any passat. Aquestes persones treballen moltíssim per a oferir carrosses espectaculars, la qual cosa -malaraudament- no es prodiga al poble.

Cristina Towers -

No sé quin serà el secret però... Busca al teu arxiu les fotografies de carrosses de l'any passat. A cas no semblen molt els dos pavos reials de l'any passat als d'enguany? Eixe disfraç no està tret d'internet, és de collita propia. Casualitat que un any després, amb un patró quasi idèntic, es valore una idea que ja havia estat un any abans. És una pena que no es valore la originalitat quan toca.

Araceli -

Miguel, el 1r premi a peu anevem del conte de "campanilla" els xiquets i xiquetes eren fades les mamas eren arbres i els carros flors, el mes menut el vam vestir de la flor de la camaroja (x aixo nava de blanc) d'on segons el compte naixen totes les fades.....😄😄😄