Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL DE GATA RETRANSMET DE HUI AL DIA 10, VIA FACEBOOK, LA NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LOURDES PER A TOTA L’HOSPITALITAT VALENCIANA.

LA PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL DE GATA RETRANSMET DE HUI AL DIA 10, VIA FACEBOOK, LA NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LOURDES PER A TOTA L’HOSPITALITAT VALENCIANA.

El rector D. Juan Antonio Navarro és el Consiliari actual d’aquesta antiga associació, que acompanya a malalts, impedits i discapacitats al santuari francés

Set diumenges a Sant Josep

En temps de pandèmia, idees noves acord amb la crisi sanitària que vivim. Per això, la tradicional Novena a la Verge de Lourdes enguany es transmetrà per facebook (PUNXEU ACÍ) des de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos per a tota l’associació HOSPITALITAT VALENCIANA NOSTRA SENYORA DE LOURDES. L’actual rector pàrroco de Gata, Juan Antonio Navarro Tarín, és el consiliari d’aquesta veterana associació que té 94 anys d’història. A més, alguns veïns i veïnes gaters han acompanyat en alguna de les peregrinacions a Lourdes a l’expedició valenciana i han format o formen part d’aquesta associació. La imatge mariana amb l’advocació de Lourdes s’ha col·locat a l’altar major de l’¡església gatera.

Tots els dies a partir de hui dia 2 i fins el 10, aquest serà l’horari de la Novena: a les 18 hores, exposición del Santíssim; a les 18’15 hores es resarà el Sant Rosari i a les 19 hores serà la Santa Missa.

El dia 11 és la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes. Enguany està suspesa la missa a la catedral per la pandèmia i des de les parròquies es celebrarà.

(Si voleu conéixer més sobre aquesta associació d’Hospitalitat, visiteu la seua pàgina: http://lourdesvalencia.es.)

SET DIUMENGE A SANT JOSEP

Al mateix temps, despusahir, diumenge, va començár a Gata una altra pràctica piadosa religiosa, els Sets Diumenges a Sant Josep. Cada diumenge a la missa vespertina de les set, es fa la celebració prèvia a la missa, especialment en aquest any que el Papa va declarar l’any josefí. També la imatge de talla de Sant Josep està col·locada a l’altar major fins que se celebre la seua festa el 19 de març.

*Cal remarcar i ressenyar que a l’església de Gata continua complint-se tots els protocols sanitaris adients com marca la llei, amb el 66 per cent de l’aforament, neteja de mans i posterior neteja de bancs acabada cada celebració.* 

FONTS: Parròquia Sant Miquel Arcàngel Gata. // pàgina web Hospitalitat Valenciana Nostra Senyora de Lourdes.  

0 comentarios