GATERS A LES CURSES DE BENIARJÓ I ONDARA (Gegants de Pedra)

L’esport popular de l’atletisme el practiquen moltíssims gaters i a més concurrixen molts d’aquests a les curses que es fan per la comarca o comarques veïnes. Diumenge passat dia 10, sense anar més lluny, els gaters van estar a dos cites atlètiques.

Començaré per la més llunyana en l’espai, la 3ª Cursa Popular de Beniarjó (València) a la comarca de la Safor. La cursa era de 7,9 kilòmetres i estava organitzada per l’Ajuntament del poble. Entre els cent primers classificats, dos gaters i una gatera. Al lloc 51 va quedar PEPE ESPASA MULET del Club Atletisme Gata, que va ser nové a la seua categoria amb un temps de 32 minuts. Al lloc 74 va entrar FRANCESC FERRER MULET del mateix club, quart de la seua categoria, que va fer 33 minuts i 49 segons i al lloc 82, però primera de les dones participants, va quedar la gatera CHRISTINA MALLETT i tercera de dones, al lloc 114 de la general, la també jove gatera cadet amb tan sols 14 anys MOLLY WOODS.

Més corredors van quedar entre els cent primers de la cita dels Gegants de Pedra (Segària) d’Ondara. Es corrien 16.300 metres o es caminaven 13.500. Dels corredors destaque als següents gaters: al lloc 20, VICENT MULET DIEGO, del C.A. La Faixa, que va ser primer a la seua categoria, amb un temps de 1 hora, 42 minuts i 1 segon. Al lloc 30 va entrar FERNANDO ARABÍ ARABÍ del GEG, cinqué a la seua categoria, que va fer 1 hora i 47 minuts. Un minut més tard va entrar al lloc 31 JOAN JAUME TORRES OLIVER, del C.A. Gata. Al lloc 46 va entrar JAIRO SOLER SALVÁ del C.A. La Faixa, 38 de la seua categoria, amb 1 hora, 52 minuts i 6 segons. Al lloc 89 va entrar DAVID FELIU SALVÁ, del C.A. La Faixa, que va ser 67 de la seua categoria, i va fer 2 hores, 2 minuts i 39 segons i al lloc 91 va entrar JOSÉ VICENTE SALVÁ SIGNES, també del C.A. La Faixa, 22 de la seua categoria, amb 2 hores, 2 minuts i 52 segons.

Dels caminants, sis van ser gaters: MATEU GINESTAR MESTRE, del GEG, que va fer 2 hores, 6 minuts i 7 segons, quedant el 9. Al lloc 36 va quedar LUIS CRESPO FONT, amb 2 hores, 24 minuts i 11 segons. Al lloc 60 va quedar FEDERICO PINEDO GÓMEZ que va fer 2 hores, 42 minuts i 16 segons. Al lloc 68 va entrar SERGIO ARGUDO MULET amb un temps de 2 hores, 46 minuts i 11 segons. Al lloc 77 va quedar PEPE JUAN PEDRO MENGUAL, del GEG, que va fer 2 hores, 51 minuts i 30 segons. Finalment, al lloc 95 va entrar CONSUELO MULET DIEGO, tercera de dones, del C.A. GATA, que va fer 3 hores i 13 segons.

A la imatge, Christina Maller i Molly Woods, al pòdium de Beniarjó. Foto: Porró.

FONT: Classificacions a somesport (Beniarjó) i runedia (Gegants de Pedra).