Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.796, xiquetes a escola. Principis dels anys 60, amb Donya Mercedes-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.796, xiquetes a escola. Principis dels anys 60, amb Donya Mercedes-

HUI ÉS EL DIA DEL MESTRE I LA MESTRA, DEL PROFESSORAT. ABANS EL DIA 27 DE NOVEMBRE ERA FESTA ESCOLAR, RECORDANT A SANT JOSEP DE CALASANZ

Per això...i retrobant-nos la foto que va pujar al facebook recentment María José Pérez, remesa a la seua vegada per la seua amiga Pepa P. Banyuls...i aprofitant que hui és el dia del mestre i la mestra, dels professors, dels ensenyants, perque es recorda la figura de Sant Josep de Calasanz, reprenc la série de Fotografies Antigues, de Gata en el record.

Teniu totes posades en quadre perfecte a les escales del Grup Escolar "Santísimo Cristo" de Gata, part de les xiques, a les xiquetes que anaven a l’escola de Donya Mercedes. La imatge correspon al final de la dècada dels 50 (l’escola es va inaugurar el 6-8-1958) o a inicis dels anys 60, més bé podria ser d’aquesta última.

S’en poden identificar unes quantes clarament. Les caretes no han canviat massa, altres si que han fet un gran canvi. A la fila de baix, vegem, entre altres, de dreta caop a esquerra a Pepita (1), Mari Fina (3) o María Teresa (4). A la segona fila cap amunt, també de dreta cap a esquerra a Pepa (3); a la següent filera amb Donya Mercedes i també de dreta cap a esquerra a la dona de Pepe Blanquera (2), a Pepa Gilabert (4). Finalment, a la fila de dalt de tot, al mateix sentit la besona de Blai (2) i Dorita la de l’Estanc. 

Si en conegueu més, podeu anar identificant-les. És part de la nostra història escolar.

FONT: María José Pérez (de Pepa P. Banyuls).

1 comentario

Maite -

De dalt a baix la de les coles llarges Maria Pastor (filla de maria la cadena)