Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA FESTERA LOCAL DE GATA. AQUELLS PROGRAMES, FESTES, CANTANTS...HUI 1960 i 1964 ( III )

HISTÒRIA FESTERA LOCAL DE GATA. AQUELLS PROGRAMES, FESTES, CANTANTS...HUI 1960 i 1964 ( III )

Seguim descobrint aquells programes, aquells actes festers de les patronals gateres d’abans, de fa més de sis dècades. Hui toca el torn als anys 1960 i 1964

1960, exposició escolar, I trofeu ciclista Santíssim Crist i gymkana motociclista

Del 3 al 6 d’agost l’escola, mestres i alumnes van ser protagonistes aquell any amb una exposició i el lliurament del certificat d’escolaritat. Hi havia un dia "Diedicado al Arraval". Proliferaven els conjunts valencians, entre ells "Ritmos y Melodías", Conjunto Gil, conjunto "Sik-ko". El 31 de juliol va ser el dia del I Trofeu Ciclista "Santíssim Crist", també el de la gymkana motociclista -s’advertia "con o sin señorita en el soporte". El dia de la festa major va actuar l’escolania de la concatedral de Sant Nicolau d’Alacant. Havíem canviat de president de la comissió de festes. Era José Monserrat Ferrer i d’alcalde, que era Matías Salvá Monfort.

1964, Inauguració de l’enllumenant públic fluorescent

Fem un bot en el temps i ens plantem a un any també important. L’alcalde era ja Julián Monfort Calatayud i en el llibre es reiterava als escrits que es complien els "25 años de paz". La portada del llibre era d’una fotografia colorejada de l’ermita. El primer acte de festes va ser precisament la inauguració de l’enllumenat públic fluorescent. Va ser el 29 de juliol. Entre les verbenes destaquem el "Conjunto iris", el "Conjunt Aznavour", Conjunto "Avenida" o els "The Walters". Destacava el II Campionat de Tir al Plat al camp de tir Alcolaes. Eixe any la banda tocava "El Sitio de Zaragoza" per l’ofrena i el tradicional concert de revetla a la nit.

FONTS: programes de festes, biblioteca / Foto enllumenat Antonio Monfort.

 

0 comentarios