Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA FESTERA LOCAL DE GATA. AQUELLS PROGRAMES, FESTES, CANTANTS...HUI 1965 I 1966 ( IV )

HISTÒRIA FESTERA LOCAL DE GATA. AQUELLS PROGRAMES, FESTES, CANTANTS...HUI 1965 I 1966  ( IV )

Quart dia d’història festera local, dels programes, de les festes. Estem hui a 23 dies de les festes. Escorcollem que va passar aquelles festes de 1965 i 1966.

1965: Patinatge artístic a les festes. Engalanament de carrers

Les festes de 1965 estaven patrocinades per l’ajuntament. Destaquem l’ampli programa fester de 44 fulles i per primera vegada moltes publicitats. Curiosejar per elles a 57 anys d’aquelles festes resulta molt curiós. El Dia de la Caja de Ahorros del Suerste de España era el 31 de juliol i va portar el patinatge artístic a les festes. Continuaven els campionats locals de tir al plat. Els conjunts ja eren reconeguts: Latin Golden, Montecarlo, Los Diapason’s,...La vespra del Crist es jugava una bona pilota a escala al trinquet. Les carrosses eren una "batalla de flores" que acabaven a la Plaza 18 de Julio. L’engalanament de carrers tenia premi i del bo. A les actuacions taurines es deien "elementos" y "festejos tradicionales". El programa tenia fotos de llocs com l’ermita (portada igual que anys enrere), del pont, el raval mostrant el desaparegut llavador i altres. Dos frases característiques dels gaters d’abans completaven el programa: A les primeres fulles "GATA DE GORGOS. El pueblo emprendedor y entusiasta. que vive, crece y progresa..." i a la contraportada: "La artesanía en artículos manufacturados de mimbre, paja y palma y la exportación de las famosas pasas de la Marina tienen un nombre de resonancia internacional: GATA DE GORGOS". La imprempta Mulet de Gata feia el programa. 

1966: Els 5 Xics entre els conjunts de festes

Una vista del campanar, ajuntament i riu per la zona de l’estret omplia la portada de les festes de l’any. Un reportatge de fotos mostrava tots els carrers engalanats. El programa constava de 58 pàgines amb fotos, publicitat i els actes programats. El feia també l’imprempta Bernardo Mulet que tenia la seu seu al carrer Primo de Rivera, 20 (hui carrer Constitució). Dilluns 1 d’agost actuava un conjunto que seria molt afamat després "Els 5 Xics". es repetia el Dia de la Caja de Ahorros del Surestes de España i molts actes d’anys anteriors. A la Plaça Nova d’ara (18 de julio abans) es feia una demostració de pirotècnia, la típica mascletà. Va actuar l’Orfeón de Alicante a la missa del dia major i el sermó el feia el canònig de la Catedral de València.

FONTS: Programes de festes, biblioteca Gata.

0 comentarios