Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUESTA MATINADA COMENÇA L'HIVERN. Hui ha sigut el dia més curt de l'any.

AQUESTA MATINADA QUE VE ENTRA OFICIALMENT EL SOLSTICI D’HIVERN; HI HAVIA UN ECLIPSI DE LLUNA; ERA EL DIA MÉS CURT DE L’ANY

Oficialment i astronòmicament, a les 00 hores, 38 minuts, hora oficial peninsular del dimecres 22 de desembre de 2010 entrarà oficialment el solstici d’hivern. Vindrà el Nadal, les festes del Nadal a Cap d’Any.
L’última nit de l’any 2010 i el primer dia de l’any 2011, els Reis que a Gata tenen una importància capital, i després Sant Antoni amb les festes al Raval.
Vindrà la Candelaria i Sant Blai fins arribar al 21 de març que vindrà el canvi de solstici.
Entra l’hivern en aquestos dies de pluja, amb dies boirosos i humits. A les 8.40 hores de hui mateix hi havia un eclipsi de Lluna (la Terra es posa pel mig del Sol i la Lluna) i era durant dues hores (més visible a Canàries). Llàstima que estava el sol cobert i plovent i no ha pogut ser visible ni a Gata ni a cap racó de la comarca.

Per tant un eclipsi total de lluna ha coincidit amb el dia més curt de l’any. Dos fenòmens astronòmics. Hui dia 21, el solstici d’hivern s’ha produit a les 17:39 hores. El Sol ha eixit a les 6.31 hores i s’ha amagat a les 17.22 hores. El dia té hui una duració de 10 hores 51 minuts i la nit més llarga de l’any, aquesta nit, una duració de 13 hores nou minuts.

Hui el temps ha tornat a ser notícia.

0 comentarios