Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record): primer concurs local de contes, 1982 -1.789-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record): primer concurs local de contes, 1982 -1.789-

Un document històric. La portada del Primer Concurs Local de Contes de les Festes Patronals de 1982 de Gata de Gorgos. D'això ja fa 34 anys. Me la va facilitar, pocs exemplars quedaran a Gata, el que va ser mestre i alcalde, ara jubilat, Pepe Diego Mulet. Ell era membre d'aquella comissió de festes de 1982. Un dels objectius, diu en el pròleg, d'aquella comissió va ser la de fomentar la cultura al poble i entre altres van convocar un concurs de contes.

A la portada queden detallats els dos premiats, que van tindre com a obsequi ser publicades les seus obretes en un llibret de mà. Un conte en valencià i altre en castellà per a barrejar-ho i que no es barallaren. "Aquell dia" era el títol del conte de Pepa Leyda Arabí. "Vida y andanzas de un zapato" era el títol del conte de José Costa Signes.

Repassem quin va ser el jurat. El componien: Don Antoni Vives, Don Miguel Soler, Don Francisco Costa, Don Eduardo Adolfo Mulet y Don José Soler. Tots ells menys Don Miguel Soler són en el record. A la imatge, teniu la portada del llibret.

FONT: portada del llibret facilitat al Cronista de Gata per Pepe Diego Mulet.

0 comentarios