Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ HA VINGUT EL RIU (127 LITRES A GATA) !! ( I ) Plou molt a la capçalera del Gorgos

¡¡ HA VINGUT EL RIU (127 LITRES A GATA) !! ( I ) Plou molt a la capçalera del Gorgos

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

A GATA ES MESUREN 127 LITRES

El riu baixa amb aigua des de les cinc de la vesprada

Vent i molta pluja tota la nit passada i al llarg de tot el dia de hui

El poble de Gata ha mesurat 127 litres en aquest episodi plujós, quantitat recollida -com sempre per l’amic Vicent Signes "Canya", però per dalt les muntanyes a la capçalera del riu Gorgos ha plogut molt més. I això s’ha certificat a les cinc de la vesprada, quan els xiquets eixien de l’escola passant els dos ponts el d’Alcolaes i el del nou vial. L’aigua ha superat la presa de les Planisses i ha baixat una riuadeta, sense ser exagerada. Les quantitats mesurades a l’interior de la comarca, sobre tot Parcent, Xaló, Alcanalí, pobles que estan al curs del riu Xaló, allí dalt, o Gorgos, ací baix, han fet que anara carregant-se el riu.

El refranyer diu: "Per l’Abril, aigües mil". Fent honor als dits populars i a la manca d’aigua que patíem, els metereòlegs ja advertien de les alertes que teníem damunt, fins a confirmar-se tot. Vent i pluja, molta pluja. Va començar la nit passada i ha estat plovent molt, amb vent sense parar també.

Barranquets, séquies, camps mullats, aigua molt bona per als ceps, oliveres, hortalisses. "Per l’abril, aigües mil". Encara cau a bon temps i tenim que agrair l’aigua.

Com hi ha moltes fotografies i algunes molt boniques de la riuada de hui, pose per ara dues parts, per a que gaudiu d’elles. La composició del primer article la formen fotos fetes per Verónica Vives.

0 comentarios