Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -912, la de hui dia 13-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -912, la de hui dia 13-

FORN DE PA "XARO" (Carrer del Sol) UN SEGLE DE COMERÇ, des de 1912

La fotografia antiga de hui l’hem trobada a la mateixa Fira Gata al Carrer. A més, hem descobert allò que s’amaga darrere de la imatge i la història del comerç.

La part de la història d’este comerç queda pendent per a un altre dia dins d’enguany ja que des que Felipe "les Eres" bisavi de Charo, l’actual panadera junt amb el seu home Fredy, començara el negoci de panaderia ha passat ni més ni menys que un segle i quatre generacions.

Però anem a la fotografia que ens interessa ara. A l’estand on estava muntada la seua parada a la Plaça Nova, resaltava en una de les parts una gran fotografia. L’he captada per a la sèrie de "Fotografies antigues" i ací la tenim. Francisco, aleshores li dien "Francisquet el panader" porta una gran canasta de vímet amb pa dins i va amb la tradicional bicicleta a repartir-lo. Les tres xiquetes són de Madrid, de família d’exiliats que recalaren ací amb ells. La fotografia, com ens ha contat el mateix Francisco, està presa davant del bar Feliu, a la mateixa carretera general. Es veu un camió antic asomant el morro des de l'accés a la Plaça Nova i també es veuen els cristalls del bar, que també era molt conegut aquella època.

*Conserva la fotografia tots els cartells i la llegenda que diu: "sana temptació".

 

0 comentarios