Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.150, la del dia 9/6-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.150, la del dia 9/6-

Una altra fotografia del blog "Nausica" de Carles Mulet, que és molt semblant, però no igual a la que vaig publicar l’altre dia de la casa dels senyors García Feliu. Aquesta presa des de la font mirant cap al carrer la Manegueta tampoc la coneixia i a més, amb la claretat que es veu la foto.

Seguint els comentaris de Carles al seu blog ho titula: "Enyor d’aquella plaça". La va publicar a l’agost de 2011 i el 25 de març de 2013.

Escoltem el que diu Carles: "A l’agost de 2011 explicava en aquest post les meues primeres passes fotogràfiques, als anys seixanta. D’aquelles imatges preses amb la werlisa encara en tinc un grapat per casa.  Avui m’abelleix mostrar aquesta vista parcial de la Plaça Vella de Gata, amb la font en primer pla, en la seua versió originària, i sobretot amb la visió parcial del casalici dels Feliu que fa tant de temps ja que va ser derruïda per a fer un edifici de pisos, tot i que constituïa un element patrimonial crec que essencial d’aquella plaça major del poble que hem perdut.    Precisament aquesta mateixa foto és la que va ser utilitzada per a la portada de Pregó el primer número del butlletí  ciclostilat que va editar la mítica Aula Cultural de Gata".

Molt bona fotografia per a la història, com podeu observar, i que ja no podrà tornar més mai. Dos observacions a la mateixa. El ròtul de Plaça de l'Església estava a la cantonada amb el carrer la Manegueta, dit oficialment del Obispo Cervera. Baix d'ell, a la vista de la gent, un tauler d'anuncis, on es penjaven els bàndols que foren menester.

FONT: Nausica, blog de Carles Mulet (25-3-2013).

0 comentarios