Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES GATA 2022: ÚLTIM DIA, FESTA MAJOR -DIA DEL CRIST-: Missa, bombardeig aeri, processó, castell...

FESTES GATA 2022: ÚLTIM DIA, FESTA MAJOR -DIA DEL CRIST-: Missa, bombardeig aeri, processó, castell...

(Foto portada del blog, José Luis Fornés)

Les festes patronals 2022 ja formen part de la història. Ahir va ser el dia gran dels gaters i gateres. El dia del Santíssim Crist del Calvari, "Sant Cristo" com diem nosaltres.

Els actes protocolaris i religiosos van conformar la jornada festiva. La despertà a càrrec de la Comissió 2022, els convits dels representants majors, bé infantils bé grans, la banda de música en passacarrers, la missa solemne, el bombardeig aeri i el vi d’honor va ser el programa matinal.

Destaquem la missa solemne presidida pel bisbe auxiliar Esteban Escudero i a la que van assistir rectors fills del poble, rectors que han estat a Gata i rectors de la comarca, a més de la Comissió 2022, tots els festers i les autoritats locals. L’església plena. Dia de la festa major.

Per la vesprada, hora i mitja de processó i l’acompanyament de la Colla "El Montgó", la banda de CODA i la banda de la Unió Musical de Gata. Pel mig els festers, menuts i grans, centenars de agaters i gateres, forasters, feien el recorregut pels carrers Obispo Cervera, Teulada, Calvari, travessant la carretera i les vies, amb el tren també de testig, i enfilaven el camí del calvari cap a l’ermita. Portadors de la imatge processonal i portadors de les atxes acompanyaven més a prop al patró.

A la placeta de l’ermita es cantaven els goigs als que la banda de Gata posava la música i les tradicionals voltes al Crist abans d’entrar donaven pas, un poc més tard i ja tots ubicats al seu lloc, a l’apoteòsic castell d’un quart d’hora de duració.

Les festes 2023 comencen ja a carburar, la comissió comença a dissenyar tota la festa. Resten per davant programacions, reunions i fer poble. El Crist segueix a la seua capella del Calvari vetlant i amparant a tot el poble.

Per conéixer un resum de la jornada festera d’ahir, faig una recopilació de fotos i vídeos que podeu veure al facebook.

FONTS: fotos i videos variats.  

0 comentarios