Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COMPTE ENRERE: L'ESPECTACLE DEL MISTERI DE REIS DE GATA, QUASI A PUNT (dimecres 4, arriben els pages a Gata. Dijous 5, posta en escena)

COMPTE ENRERE: L'ESPECTACLE DEL MISTERI DE REIS DE GATA, QUASI A PUNT (dimecres 4, arriben els pages a Gata. Dijous 5, posta en escena)

Hui llegia i podeu llegir tots l’article PUNXANT ACÍ l’explicació que feia a AVAN (Agència de notícies de l’Arquebisbat de València) el director artístic sobre el MISTERI DE REIS MAGS DE GATA, Antonio Monfort. En dies succesius, la premsa comarcal es farà ressó d’aquesta notícia.

Titula el mitjà valencià: "400 vecinos de Gata de Gorgos representan por sus calles un auto sacramental sobre la llegada de los Reyes Magos". Al subtítol: "Este jueves, a las 18.30 horas, el “Misteri dels Reis Mags”".

L’organització d’una comissió que any rere any vetla per la festa, la tasca i suport de l’Ajuntament i la col·laboració dels veïns, es fan imprescindibles i es fan necessàries, davant aquesta grandiositat que pren el Misteri de Reis a Gata, que enguany alcança el 49 aniversari i que l’any que ve complirà el mig segle del text que en 1968 escrivia Antonio Roselló per a l’efecte.

Ha començat el compte enrere. Ja vegem hui els muntatges dels "palcos", que degudament preparats, seran els escenaris dels dos actes principals del Misteri. A l’Avinguda de la Pau -sempre he trobat que el nom no potser més indicat- es posarà l’escenari on cada any reviuen els diàlegs del Rei Herodes i els tres Reis Mags de l’Orient. És la idiosincràsia d’aquest espectacle, aquesta Festa nostra gatera, declarada d’Interés Turístic Local i Provincial a la Comunitat Valenciana.

No es pot ni es deu oblidar l’altra part important del triple acte, la Cova de Betlem. L’altre escenari es munta a un altre lloc emblemàtic de Gata, la Plaça de l’Església. Allí es traslladen els Reis i el seu sèquit per a rendir tributs al Nen Jesús. Ací, l’espectacularitat arriba en forma d’àngel caigut des de la torre del campanar cap a la cova.

La tercera part, no menys important a Gata, és el repartiment de regals i joguets a totes les cases del poble. Aquest costum es ja quasi centenari a Gata, és la "salsa", la "guinda" de tot l’espectacle, del muntatge de la Nit de la Il·lusió.

OFICINES DE SES MAJESTATS

També ha començat aquest matí la "maquinària" per a que el repartiment de regals i joguets, funcione com cada any adequadament. El lloc de les Oficines de Ses Majestats: el Pavelló Cobert Municipal (Avinguda les Sorts). Comenten des de l'Ajuntament:

"Les oficines SS. MM. ELS REIS MAGS D’ORIENT estan a la vostra disposició en el pavelló cobert municipal els dies 2,3 i 4 de gener en el següent horari:
2 I 3 DE GENER DE 10 A 13 H I DE 16 A 20 H.
4 DE GENER DE 10 A 13 H I DE 16 A 19:30 H."

Així que ja ho sabeu. Tot comença ja...0 comentarios