Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

Hª LOCAL: 47 CAPELLETES A GATA. 5ª.- SANT ISIDRE LLAURADOR (carrer Teulada)

Hª LOCAL: 47 CAPELLETES A GATA. 5ª.- SANT ISIDRE LLAURADOR (carrer Teulada)

Seguim amb les "capelletes" del carrer Teulada. Per ordre, al número 5 de casa, a la part esquerra quan comencem des del carrer Signes, trobem a un dels pocs "santets" que fins fa poc encara les dones li resaven la novena. Ara encara s’encén pels dies de mitjan maig la llumeta. Es tracta de SANT ISIDRE llaurador, que té la seua festivitat el dia 15 de maig.

¿Però qui era aquest sant, quan va viure, que va fer?. Llaurador madrileny naixqué l’any 1080 i va morir en 1130. Fou canonitzat l’any 1622. És el patró dels llauradors i de Madrid. Va destacar per la seua pietat i la seua generositat.

Si es fixeu amb la imatge i el quadre voreu com té baix la llegenda de "Sn Isidro labrador". A més, té una particularitat la disposició de les rajoletes del sant amb una rella del camp i els animals per darrere. De les quinze rajoletes, la de la part superior esquerra no té res a veure amb el dibuix i pareix més una rajola de pis d’una casa.

Podeu anar seguint la sèrie des de dimecres dia 23 de gener. Ja publicades: 1ª.- Sant Antoni (Placeta). 2ª.- Sant Antoni (inici carrer Teulada). 3ª.- Sant Antoni (prop de l’Era de Boronat). 4ª.- Sant Joan Baptista xiquet (carrer Hostal).

A la imatge, les rajoletes que formen la "capelleta" de Sant Isidre llaurador al principi del carrer Teulada.

0 comentarios