Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE GATA PER A 2016 (4.910.523 €)

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE GATA PER A 2016 (4.910.523 €)

Per un total de 4.910.523 euros

Novetat: 270.000 euros per a pressupostos participatius del general municipal

L’Ajuntament de Gata va aprovar dimarts dia 26, en la seua sessió del plenari ordinari de gener, els pressupostos municipals per a 2016 de 4.910.523 euros.

La regidora d’Hisenda, Teresa Arabí, va explicar que suposen un augment de 600.000 euros respecte a l’exercici anterior, bàsicament, per l’increment d’ingressos en concepte de IBI per la regularització cadastral. Pel que fa a les despeses, augmenta el capítol de personal per la pujada salarial de l’1% , la devolució del 50% de la paga extraordinària i la incorporació de productivitat tal com marca la legalitat. També va destacar el creixement de les partides de polítiques socials.

Una altra de les novetats és la dotació d’una partida de 30.000 euros per a fer als fronts Convenis urbanístics “que s’arrastren des de fa 15 anys” segons Arabí. Va afegir que s’ha previst que en 4 anys es puguen liquidar tots els convenis pendents.

La regidora va destacar, entre les diferències més significatives, les subvencions a associacions locals a través de convenis i els vora 270.000 euros que es destinaran a pressupostos participatius.

Per la seua part, el grup municipal popular va presentar 13 esmenes als pressupostos que, segons va explicar la portaveu Maite Signes, anaven destinades, majoritàriament, a incrementar la dotació de la partida de Convenis Urbanístics. També es va manifestar en contra de l’augment de la partida de personal i de les subvencions nominals a associacions.

Jaume Monfort, portaveu de Juga, va contestar que la forma de les subvencions s’havia adoptat seguint les indicacions dels tècnics municipals. Monfort va afegir que, des de l’equip de govern, es planteja la regularització en 4 anys dels deutes pendents com els convenis urbanístics, consorci del fem, recuperació de la productivitat del personal,…

Des del grup municipal socialista, la seua portaveu Mª Elena Rodríguez, va explicar l’abstenció en la votació perquè els pressupostos eixiren endavant i no bloquejar l’acció de govern a més que havien participat activament en la seua elaboració.

La proposta de pressupostos va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern (Compromís i Juga), l’abstenció dels dos regidors del partit socialista i els vots en contra del grup municipal del PP.

Ací teniu l'enllaç per a veure en detall els pressupostos. PUNXEU ACÍ.

La premsa parla del pressupost gater 2016

Els diaris Levante-EMV, Las Provincias i el digital Marina Plaza ja s’han fet ressó del assumpte municipal. LEVANTE-EMV titula hui: "El gobierno en minoría de Gata aprueba las cuentas al abstenerse el PSPV". Si voleu acabar de llegir tot l’article de A.P.F. PUNXEU ACÍ.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS titula:"La abstención del PSPV permite al gobierno de Gata aprobar los presupuestos de 2016". Al subtítol: "Las cuentas para este año ascienden a 4,9 millones y la edil de Hacienda destaca que por primera vez habrá una partida para proyectos que decida la población". Voleu llegir tot l’article de R. González, PUNXEU ACÍ.

Finalment,el digital MARINA PLAZA, titula: "Gata destinará este año 270.000 euros a sus primeros presupuestos participativos". Als subtítols: "El gobierno local aprueba en solitario las cuentas municipales de 2016, que se incrementan en 600.000 euros por la previsión de ingresos de IBI tras la regularización catastral" i també: "Compromís y JuGa remodelan su gobierno tras la salida de los concejales socialistas". L’extens article, que inclou també com queden les delegacions després de la remodelació del govern municipal, podeu llegir-lo PUNXANT ACÍ.

El govern municipal reorganitza les delegacions

El govern municipal de Gata ha reorganitzat les regidories delegades i òrgans de govern després que els dos regidors del grup municipal socialista renunciaren a les seues delegacions el passat mes de desembre. L’alcaldessa, Magda Mengual, va fer públic ahir el decret de tinències d’alcaldia i de les noves delegacions dels membres de l’equip de govern.

A partir d’ara Àngels Soler (Compromís), assumirà Cultura, a més de Serveis Municipals, Patrimoni i Desenvolupament Local. Jaume Monfort (Juga) a més de Govern Obert ( Transparència, Participació Ciutadana i Noves tecnologies) incorpora Obres Públiques a la regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible. Pepa Signes (Juga) afegeix Educació i Relació amb Persones Residents a la regidoria de Desenvolupament Humà (Igualtat, Serveis Socials, Sanitat)

Teresa Arabí (Compromís) manté Economia i Hisenda i assumeix totalment Esports. Noel Gadea (Compromís) afegeix Educació a Turisme, Festes i Joventut.

També es remodela la composició de la Junta de Govern local que estarà presidida per l’alcaldessa, Magda Mengual, i formada pels regidors Àngels Soler, 1a tinent d’Alcaldia; Jaume Monfort, 2n tinent d’Alcaldia; Pepa Signes, 3ra tinent d’Alcaldia; i Teresa Arabí, 4t tinent d’Alcaldia.

A la imatge, la regidora d’Hisenda Tere Arabí explica el pressupost 2016 a la sala de sessions.

FONTS: Ajuntament de Gata / Levante, Las Provincias i Marina Plaza, dia 28-1-2016.

0 comentarios