Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU QUE...? En 1972 també un gater va guanyar en destresa artesanal en una altra modalitat, el moble de jonc ( II )

SABIEU QUE...? En 1972 també un gater va guanyar en destresa artesanal en una altra modalitat, el moble de jonc ( II )

Grata sorpresa quan el nét de JOSÉ PEDRO PEDRÓS, Juanjo, em va comunicar que havia llegit l’article del Concurs Nacional de destresa en artesania celebrat a Gata al juliol de 1972 i on havia guanyat Emilio Liébanas de Los Villares (Jaén), en una modalitat. Fins ací el que vaig publicar ahir, però Juanjo Picó em comentava que el seu uelo matern també ho va fer en la modalitat de jonc i va guanyar en primer premi. UN GATER TAMBÉ VA GUANYAR. I ell va rebre un diploma igual canviant, lògicament, el nom i la modalitat que el villarense del qual parlava ahir i del qual he sabut més informació, que ja vos contaré en una tercera part.

Però tornem a JOSÉ PEDRO PEDRÓS. Ens comenta el seu nét Juanjo: "Vegent la notícia que has publicat sobre la convocatòria del Premi Nacional del Treball sobre la destressa en l’ofici ací a Gata, dir-te que el meu uelo per part de ma mare (José Pedro Pedrós) va guanyar el Premi, però en aquest cas en la confecció de moble de Jonc. Ell (continua dient Juanjo), des dels 12 anys va treballar per a la fàbrica de l’Estanquer (abans dita Pons Leyda, ara Point) I se que van anar els meus uelos a Madrid a arreplegar el Premi de la mà de Franco com veuras a la foto. T’adjunte la foto del premi, dos detalls de Copa i la del moment en que saluda a Franco".

Sorprenent. Parlant d’un event artesanal al poble, apareix la d’un gater que també va signar una pàgina històrica per al poble.

A la fotografia, vegeu al gater JOSÉ PEDRO PEDRÓS saludant a Franco.

FONT: Foto i informació facilitades per Juan José Picó Pedro.

0 comentarios